11 Eteriska Oljor för Celluliter

Eteriska oljor för celluliter
My project 1 20 11 Eteriska Oljor för Celluliter

Eteriska Oljor för Celluliter

Celluliter är ett ord som används för att beskriva gropig hud som kan finnas på låren, höfterna, skinkorna eller magen. Tonåringar och vuxna kvinnor är oftast de grupper som kämpar med denna hudproblem som ofta beskrivs som att ha en apelsinskal- eller kesoaktig struktur.

Många människor känner sig generade av sin celluliter eller ser till att alltid täcka över den, men att ha celluliter är extremt vanligt, särskilt bland kvinnor, och betraktas ofta som en “normal förekomst” och en kosmetisk oro snarare än en medicinsk oro.

Några kända orsaker till celluliter inkluderar:

Dålig kost
• Bantningsdieter
• Långsam ämnesomsättning
• Dehydrering
• Brist på fysisk aktivitet
• Hormonförändringar
• Total kroppsfett
• Tjocklek och färg på din hud

Vilka är de bästa eteriska oljor för celluliter?

Eteriska oljor för celluliter

Det finns faktiskt flera bra alternativ att överväga. Du kan använda dessa oljor ensamma eller i kombination med varandra.

Grapefrukt (Citrus paradisi)

Grapefruktolja, som kommer från det näringsrika skalet av en grapefrukt, har använts i århundraden för att hjälpa till att bekämpa viktökning, sockersug och inflammation. När det gäller naturliga botemedel mot celluliter, kommer du definitivt att se grapefruktolja om och om igen som toppval.

Grapefrukt Vit eterisk olja 11 Eteriska Oljor för Celluliter

Cederträ (Cedrus atlantica)

Det finns flera olika arter av ceders träd som kan vara källor till cederträolja, som extraheras från träbitarna av ett cederträd. Ceders träs aktiva föreningar, inklusive cedrol, beta-cedrene och thujopsene, är kända för att ha diuretiska, antiinflammatoriska och sammandragande egenskaper som kan hjälpa till att förbättra cellulitens utseende på din kropp.

Citrongräs (Cymbopogon citratus)

Inte bara kan denna Eteriska olja med en citrusliknande doft skrämma bort insekter, minska stress och slappna av muskler, men med sina cirkulationsförbättrande egenskaper kan citrongräsolja också hjälpa till att förbättra utseendet på celluliter.
Som med alla dessa Eteriska oljor för celluliter kan du blanda citrongräsolja med en bärarolja och applicera den topiskt. Du kan också använda en ren, högkvalitativ citrongräs-eterisk olja internt genom att tillsätta en eller två droppar till dina favoritdrycker eller till recept som min Secret Cucumber Detox Soup och Lemon Roasted Cauliflower.

Enbär (Juniperus virginiana)

Enbärsolja är ett annat alternativ för användning som naturligt cellulitbotemedel. Det kan hjälpa till att minska synligheten av celluliter tack vare aktiva komponenter som alfa-pinene, sabinene och juniperene. Enbärsolja har också hjälpsamma diuretiska egenskaper. Den har en doft som ofta beskrivs som träaktig och söt men uppfriskande.

Geranium (Pelargonium odoratissimum)

Geraniumolja har en uppfriskande blommig doft och har många imponerande hälsofördelar. Denna olja innehåller många kraftfulla komponenter, inklusive a-pinene, myrcene, limonene, menthone, linalool, geranyl acetate, citronellal, geraniol och geranyl butyrate. Kan du använda geraniumolja för celluliter? Som en naturlig diuretik kan geraniumolja hjälpa till att motverka vätskeretention som gör celluliter värre. Den har också antiinflammator

Pelargon eterisk olja Bourbon 11 Eteriska Oljor för Celluliter

Rosmarin (Rosmarinus officinalis)

Rosmarin eterisk olja är ganska välkänd för sin förmåga att hjälpa till med hårväxt. (9) Det hamnar också på listan över botemedel mot en annan kosmetisk oro: celluliter. Om du gillar vedartade, barrdoftande dofter är rosmarin ett bra val för dig och det finns många andra användbara användningsområden för rosmarinolja.

Lavendel (Lavandula angustifolia)

Lavendelolja är extremt populär baserat på sin lugnande doft ensam. Dessutom har den en lång lista över användningsområden, inklusive naturlig behandling av brännskador, stress, huvudvärk, muskelsmärta och att boosta immunsystemet. Det är också ett toppval för hudproblem och boosta ny celltillväxt vilket gör det till ett förnyande alternativ för celluliter.

Mandarin (Citrus reticulata)

Mandarinolja används både externt och internt som en naturlig cellulitbehandling. Med sin söta citrusdoft har den också humörhöjande effekter och kan vara till hjälp för sömnlöshet.

Cypress (Cupressus sempervirens)

Är cypressolja bra för celluliter? Cypressolja hyllas för sin förmåga att stimulera cirkulationen genom att öka blodflödet, vilket gör det till ett utmärkt val för celluliter samt åderbråck.
Cypressolja används också medicinskt för dess antiseptiska, antispasmodiska, antibakteriella, stimulerande och antireumatiska egenskaper. Denna olja har en ren och energigivande doft som är en blandning av vedartad och barrdoft.

Fänkål (Foeniculum dulce)

Om hormonell obalans bidrar till det gropiga utseendet på din hud kan fänkålsolja hjälpa till att balansera dina hormoner naturligt. Den är känd för att vara särskilt fördelaktig för att främja hormonbalans hos kvinnor under klimakteriet.
Fänkels eteriska olja har en kryddig söt doft och kan användas tillsammans med andra oljor på denna lista i min hemgjorda kroppssmörslotion. Applicera lotionen dagligen på områden med celluliter.

Citron (Citrus limon)

Citronolja används vanligtvis för att rensa kroppen från gifter, stimulera lymfatisk dränering och rena huden. Det är ingen överraskning att det är ett annat eteriska oljealternativ som kanske bara gör underverk för din gropiga hud!
Citronoljeanvändningar är verkligen många, inklusive dess många hudapplikationer. Förutom dess användning som naturligt botemedel mot celluliter, används det också inom dermatologi.

Leave a Comment

Scroll to Top