6 eteriska oljor mot sura uppstötningar och hur man använder dem

6 eteriska oljor mot sura uppstötningar och hur man använder dem
My project 1 20 6 eteriska oljor mot sura uppstötningar och hur man använder dem

Vad är Sura uppstötningar?

Sura uppstötningar, även känt som gastroesofageal refluxsjukdom (GERD), är en matsmältningsstörning som innebär att maginnehållet, som är helt eller delvis smält, kommer tillbaka upp i matstrupen och vidare till munnen. Några av symtomen på sura uppstötningar är halsbränna, kräkningar, slitage på tandemaljen, dålig andedräkt, bröstsmärtor med mera.

Faktorer som ökar risken för sura uppstötningar är bland annat: fetma, rökning, hiatusbråck, graviditet och intag av vissa läkemedel som antihistaminer, antidepressiva medel och sömntabletter, bland andra.

Sura uppstötningar orsakas också till stor del av att man äter vissa livsmedel. Några livsmedel som utlöser sura uppstötningar är bland annat: choklad, bananer, ketchup, kolsyrade drycker, friterad mat, kryddstark mat, kaffe, alkohol och citrusfrukter.

Hur Hjälper Eteriska oljor mot Sura uppstötningar?

Eteriska oljor är flyktiga flytande ämnen som utvinns ur aromatiskt växtmaterial genom ångdestillation eller mekanisk pressning. De är mycket koncentrerade och kraftfulla eftersom det krävs mycket växtmaterial för att få fram bara en enda droppe. För att få bara ett pund eterisk citronolja krävs till exempel 1500 färska citronskal. Det som gör dem så fördelaktiga för behandling av många hälsotillstånd är deras kemiska föreningar som inkluderar terpener, etanoler, ketoner, aldehyder och andra som har terapeutiska läkande fördelar.

Eteriska oljor hjälper till att hantera sura uppstötningar:

 • Ger en svalkande känsla som hjälper mot den brännande smärtan
 • Alkalisering av kroppen
 • Främjar korrekt matsmältning
 • Avgiftning av kroppen
 • Minskar suget efter mat, vilket förebygger fetma och onödig viktökning
 • Och mer

Ta reda på de 5 bästa eteriska oljorna mot sura uppstötningar nedan:

6 eteriska oljor mot sura uppstötningar och hur man använder dem

De 6 bästa eteriska oljorna mot sura uppstötningar

1. Ingefära (Du kan köpa den här)

Ingefäraolja fungerar bäst när den intas före måltid. Tack vare ingefärans antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper är den bra på att blockera magsyraproduktionen och motverka H.pylori-bakterier, som är kända för att orsaka magsår. Inflammatoriska tillstånd som artrit kommer att gynnas av ingefärsolja. Denna eteriska olja konsumeras bäst som te.

2. Citron (var får man tag på den)

Oljan från denna citrusfrukt har många välgörande egenskaper. Den stimulerar produktionen av hälsosamma syror och matsmältningsenzymer.

3.Peppermynta (Du kan köpa den här)

Denna behagligt doftande olja kan hjälpa vid matsmältningsbesvär och sura uppstötningar. Den fungerar också smärtlindrande, vilket är anledningen till att den är ett utmärkt val för att minska smärta i samband med halsbränna. Eterisk pepparmyntsolja ger en uppfriskande och svalkande känsla som de flesta människor kommer att tycka är lugnande för halsen. Det rekommenderas att späda ut en liten mängd i en annan dryck.

4. Apelsin (Du kan köpa den här)

Denna vanliga frukt kan också hittas i oljeform. Dess användning kan hjälpa till att förebygga muskelspasmer, vilket bidrar till att minska sura uppstötningar. Dessutom kan apelsin eterisk olja användas som ett lugnande medel som hjälper till att dämpa ångest. Oljan innehåller också kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper, vilket hjälper till att minska smärta orsakad av inflammation. Det rekommenderas att kombinera denna olja med andra konsumtionsvätskor för att späda ut dess styrka före intag.

5. Eukalyptus (Du kan köpa den här)

När denna olja absorberas av kroppen fungerar den kraftfulla föreningen eukalyptol som en potent vasodilator, vilket ökar blodkärlens storlek. Detta gör att mer blod kan flöda och cirkulera runt i kroppen. Detta hjälper till att lindra smärtan som orsakas av sura uppstötningar tack vare eukalyptus starka smärtstillande och antiinflammatoriska egenskaper.

6. Valerianarot (Du kan köpa den här)

valerianarotolja hjälper till att slappna av musklerna, vilket förebygger spasmer och reflux. Det fungerar delvis genom att öka en hämmande neurotransmittor som kallas GABA, vilket slappnar av dina muskler. Valerianarotolja är också milt lugnande, vilket gör den till ett bra sömnmedel.

Recept med eteriska oljor mot sura uppstötningar

1. Recept för kylande blandning

Vad du behöver

 • 2 droppar eukalyptus
 • 2 droppar pepparmynta
 • 1 tsk kokosolja

2. Lugnande dryck med citron och honung

 • Ett glas varmt vatten
 • 2 tsk rå honung
 • 1 droppe citronolja

Metod

Rör ut honung och citronolja i det varma vattnet och drick det långsamt för att lindra halsbränna och göra kroppen mer alkalisk.

Tips: Om sura uppstötningar förekommer dagligen kan du överväga att ta ett glas varmt vatten, honung och en färskpressad citron före måltiderna.

Försiktighet

Om du är nybörjare på eteriska oljor bör du först läsa: Försiktighet och säkerhetsinformation vid användning av eteriska oljor.

Absolut de 10 bästa livsmedel för hypertyreos symptomer

Leave a Comment

Scroll to Top