De fyra bästa eteriska oljorna för depression

eteriska oljorna för depression
My project 1 20 De fyra bästa eteriska oljorna för depression

Eteriska oljor för depression

Depression är otroligt vanligt. Faktum är att du kanske är nära någon varje dag och inte ens vet att han eller hon lider av depression. Det finns dock symtom som kan signalera tecken på depression, såsom trötthet, sorgsenhet, humörsvängningar, låg sexlust, låg självkänsla, aptitlöshet, känslor av att de svåra dagarna aldrig tar slut och aldrig accepterar inbjudningar att gå ut med vänner eller delta i aktiviteter.

Lyckligtvis finns det naturliga botemedel mot depression där ute, inklusive användning av vissa eteriska oljor – liknande det sätt du kan använda eteriska oljor för ångest. Nedan är mina fyra bästa eteriska oljor för depressionsterapi. I kliniska studier har eteriska oljor visat sig höja humöret.

Du kanske undrar hur man anvanda eteriska oljorna för depression? Eftersom dofter transporteras direkt till hjärnan fungerar de som emotionella triggerpunkter. Limbiska systemet utvärderar sensoriska stimuli och registrerar glädje, smärta, fara eller säkerhet. Detta skapar och styr i slutändan vår känslomässiga respons, som kan inkludera känslor av rädsla, ilska, depression och attraktion.

Våra grundläggande känslor och hormonbalans är beroende av de mest grundläggande dofterna. Detta gör att dofter är mycket kraftfulla i våra dagliga liv eftersom de är en direkt väg till minne och känsla – vilket är varför de kan bekämpa depression och ångest.

Topp 4 eteriska oljor för depression

  1. Bergamott

Bergamottolja är en fantastisk antidepressiv eftersom den är mycket stimulerande. Bergamott kan skapa en känsla av glädje, friskhet och energi genom att förbättra cirkulationen av ditt blod. Det har också visat sig kunna fungera som ett naturligt botemedel mot ångest, enligt en studie från 2011 i Thailand som visade att bergamott sänkte ångresponserna hos råttor. (1) Du kan använda bergamottolja genom att gnugga två till tre droppar i händerna och kupa munnen och näsan. Andas in oljan långsamt. Försök att gnugga oljan på fötterna och magen också.

Bergamott eterisk olja De fyra bästa eteriska oljorna för depression

2) Lavendel

Lavendelolja gynnar humöret och har länge använts för att bekämpa depression. En studie publicerad av International Journal of Psychiatry in Clinical Practice visade att 80-milligram kapslar av lavendel eterisk olja kan hjälpa till att lindra ångest och depression.

Studien visade också att det inte fanns några negativa biverkningar av att använda lavendelolja för att behandla ångest och depression. Detta är fantastiska nyheter eftersom vi vet att syntetiska läkemedel och psykotropa droger ofta har många negativa biverkningar. För att lindra stress och förbättra sömnen kan du placera en diffuser bredvid din säng och använda oljor medan du sover på natten eller i familjerummet medan du läser eller kopplar av på kvällen. Oljan kan även appliceras topiskt bakom öronen för samma fördelar.

eteriska oljorna för depression

3) Romersk kamomill

Kamomill är en av de bästa medicinalväxterna för att bekämpa stress och främja avslappning. Det är därför du ser kamomill som en populär ingrediens i ljus och andra aromaterapiprodukter, antingen i te, tinktur eller essentiell oljeform. Kamomill kan hjälpa dina känslor genom att ge lugnande egenskaper för att hjälpa med depression. Enligt forskning från Alternative Therapies in Health and Medicine och Pharmacognosy Review rekommenderas ofta inhalation av kamomillånga med hjälp av kamomillolja som ett naturligt botemedel mot ångest och allmän depression.

4) Ylang-ylang

Ylang-ylang kan ha ett lustigt namn, men det har fantastiska fördelar för att motverka depression och negativa känslor som är förknippade med depression. Att inhalera ylang-ylang kan ha omedelbara positiva effekter på ditt humör och fungera som ett mildt botemedel mot depression. Ylang ylang fungerar på grund av dess milda sövande effekter, vilket kan minska stressreaktioner och hjälpa dig att slappna av. För att förbättra självförtroendet, humöret och självkärleken, prova att sprida oljan i ditt hem eller massera den in i din hud.

Ylang Ylang Extra eterisk olja De fyra bästa eteriska oljorna för depression

Hur man använder eteriska oljorna för depression?

Det finns flera sätt du kan använda eteriska oljor mot depression. För att lindra stress samtidigt som du förbättrar sömnen, sätt en diffuser bredvid din säng och sprid oljor medan du sover på natten. Du kan också gnugga oljan topiskt bakom öronen, på baksidan av nacken, på magen och under fötterna. De rätta oljorna kan göra en fantastisk massageolja, oavsett om du får en helkroppsmassage eller bara använder själv-massagetekniker.

Nedan finns ett bra recept som du kan prova!

Lavendel- och kamomillmassageblandning mot depression

INGREDIENSER:

• 20-30 droppar ren lavendel eterisk olja

• 20-30 droppar ren kamomill eterisk olja

• 2 uns druvkärneolja INSTRUKTIONER:

  1. Blanda alla ingredienser väl i en glasburk.
  2. Massera in på hela din kropp, eller ta med den till din massör och be honom eller henne använda den, 2-3 gånger per månad.

Du kan också använda hand- och nackmassageolja dagligen eller till och med massera in under fötterna på natten innan du går och lägger dig.

Risker med eteriska oljorna för depression

Använd eteriska oljor sparsamt, oavsett om du tar dem internt eller topiskt. Höga nivåer kan orsaka reaktioner och känslighet, så se till att göra en hudpatchkontroll innan du använder det regelbundet.

Du vill också vara försiktig om du tar blodtrycksmediciner eller har en befintlig hjärtsjukdom. Tala alltid med din läkare innan du börjar med någon ny behandling.

Det är viktigt att se till att alla eteriska oljor du väljer är 100 procent rena.

Om du är gravid eller ammar, kontrollera med din läkare först. Medan de flesta oljor är säkra för barn, var vänlig och gör ordentlig forskning och recensera med din läkare.

Leave a Comment

Scroll to Top