Träna annorlunda och Gå ner i vikt snabbt

Träna annorlunda för att gå ner i vikt snabbt

Gå ner i vikt snabbt

Ta bort inflammatoriska livsmedel
När det gäller att lära sig hur man går ner i vikt snabbt och enkelt kan vissa vanliga problem stå i vägen.

För vissa visar forskning att en eller flera hälsoproblem kan vara det som hindrar dem från att gå ner i vikt (utöver faktorer som fysisk aktivitet, genetik, mental hälsostatus och socioekonomisk status). Försök först och främst att identifiera eventuella hinder som hindrar dig från att se resultat, t.ex:

 • Problem med sköldkörteln
 • Läckande tarmsyndrom, autoimmuna sjukdomar och inflammation.
 • Hormonella och binjureproblem (“binjureutmattning”).
 • Cellulär toxicitet.
 • Candida överväxt
  För att ta itu med dessa hinder och övervinna dem bör du överväga att undvika vissa livsmedel som kan bidra till överätning och utlösa inflammation genom att orsaka tarmrelaterade problem. Du kommer att vilja ta bort och ersätta dessa med hälsosamma alternativ.
 • Snabbmat och bearbetade livsmedel: Tyvärr är de livsmedel som studier visar att vi har en hög biologisk preferens för (de som innehåller mycket socker och kalorier), och som bidrar till överätning, för närvarande de billigaste och mest tillgängliga. Det kräver ansträngning, men uteslut ALLTID snabbmat, som är beroende av tillsatser och för mycket natrium för att smaka tilltalande, och livsmedel med långa ingredienslistor som är svåra att uttala. Högre konsumtion av frukt och grönsaker och lägre konsumtion av fett/olja och sötsaker/drycker har visat sig bidra till att förebygga fetma. Vad man kan göra i stället: Ät minimalt bearbetade, hela livsmedel som helst har tillagats från grunden.
 • Tillsatt socker: I motsats till vad många tror är det inte fett som först gör dig fet … det är för mycket socker. Socker kan döljas under namn som majssirap, dextros, fruktos, saftkoncentrat, maltodextrin, råsocker och brunt socker. Dessa sockerarter kan ofta döljas i saker som låter som hälsokost, till exempel fruktjuice, granola barer, dressingar och proteinbarer. Vad du kan göra i stället: Eliminera och ersätt alla dessa typer av socker med naturliga sockerersättningar som grön stevia och råhonung, men ha även båda dessa med måtta.
 • Raffinerade spannmål: Tre av de viktigaste föreningarna i spannmål är gluten, stärkelse och fytinsyra, som alla kan orsaka problem. Gluten kan orsaka inflammation, stärkelse blir snabbt till socker och fytinsyra binder sig till mineraler och blockerar en del av deras absorption. Vad du ska göra i stället: Ersätt ditt dagliga intag av spannmål med frukt och grönsaker, eller ät upp till en bit per dag av ett groddat spannmålsbröd (som Ezekiel-bröd) eller surdeg. Om du inte helt vill avstå från spannmål kan du istället äta grodda och fermenterade spannmål, som innehåller färre antinutrienter och är mer mättande. När det gäller att använda mjöl kan du byta till Paleo-, mandel- eller kokosnötsmjöl – alla lämpliga för fettförbränning.
 • Rapsolja eller vegetabiliska oljor: Rapsolja eller andra vegetabiliska oljor finns i många bearbetade livsmedel som kan bromsa din fettförbränning och orsaka för mycket.
  inflammation. Vad du ska göra i stället: Byt ut alla vegetabiliska oljor mot nyttig kokosolja och gräsfött smör för att främja en snabbare fettförlust.

Ät dessa 4 typer av fettförbrännande livsmedel dagligen
Här är några av de bästa fettförbrännande livsmedlen som kan hjälpa till att återuppliva din ämnesomsättning:

Kvalitetsprotein: Om du vill förvandla din kropp till en fettförbrännande ugn måste du äta mycket kvalitetsprotein. Proteinfoder är byggstenarna i musklerna, som stöder en hälsosam ämnesomsättning. Dessutom är protein det makronäringsämne som har minst sannolikhet att lagras som fett. Sikta på att få i dig mellan 0,5 och 1 gram protein per kilo kroppsvikt per dag. Om du till exempel väger 150 pund ska du sikta på cirka 80-100 gram protein per dag. Vad ska du äta? Det är en av de bästa livsmedlen med hög proteinhalt: gräsbetat nötkött, ekologisk kyckling, ägg från frigående höns, vildfångad fisk som lax, lamm, hjortkött och benbuljong.

Träna annorlunda för att gå ner i vikt snabbt

Kokosnöt: Kokosnötter innehåller MCFAs (medium chain fatty acids), en typ av hälsosamt fett som din kropp lätt kan förbränna som energi. Du vill ersätta de flesta andra källor till fett och oljor med sådant som kokosolja. Om du vill veta hur du stadigt kan gå ner i vikt under en period på 30 dagar och längre är detta en bra start. Vad du ska äta: Kokosolja för matlagning, kokosmjölk i din morgonsmoothie och kokosmjöl kan ersätta annat mjöl när du bakar.

Groddade frön: Frön som har grodats, som linfrön, chiafrön och hampafrön, är fulla av hälsosamma fibrer som kan stödja dina ansträngningar för fettförlust. Dessutom har de ett högt proteininnehåll och innehåller omega-3-fettsyror som kan hjälpa din ämnesomsättning. Vad du ska äta: Använd chia-, lin- eller hampafrön i din morgonsmoothie och i bakning.

Näringsrika grönsaker: För att förlora de oönskade kilona måste du inte bara vara medveten om dina kalorier utan också fokusera på att få i dig mer näringsämnen. Grönsaker är din högsta källa till vitaminer och mineraler, som reglerar ämnesomsättningens funktion och stöder organ som din sköldkörtel. Vad du ska äta: Grönbladiga grönsaker och korsblommiga grönsaker står högst upp på listan. Andra favoriter är grönkål, spenat, broccoli, kål, blomkål, sparris och morötter. Ångade, sauterade och tillagade i kokosolja är alla bra val.
Vilka andra livsmedel kan ingå i en hälsosam kost som kan leda till viktminskning? Dessa inkluderar grapefrukt och grönt te. Ny forskning avslöjar att konsumtion av grapefrukt kan vara fördelaktigt på grund av ett enzym som kallas AMP-aktiverat proteinkinas (AMPK) som hjälper kroppen att utnyttja socker. Dessutom har nootkaton, en komponent som finns i grapefrukt, visat sig öka fettförbränningen (AMPK) avsevärt.
Att dricka 1-3 koppar örtte som grönt te, vitt te, svart te och rooibos-te dagligen kan hjälpa till att förstärka din ämnesomsättning. Enligt en studie i American Journal of Clinical Nutrition är grönt te effektivare än andra teer som oolongte för att främja viktminskning på grund av dess höga halter av katekiner.
Att dricka yerba mate-te har också visat sig öka fettoxidationen och energiförbrukningen under träning. I en studie från 2014 som publicerades i Nutrition & Metabolism undersöktes effekterna av yerba mate på friska män och kvinnor. I studien drogs slutsatsen att dess intag kan öka motionens effektivitet för viktminskning och idrottsprestationer.
Kom ihåg att äta protein, fibrer och nyttiga fetter vid varje måltid. När du äter kolhydrater, till exempel frukt, bör du överväga att äta dem på morgonen och i samband med träning.

Här är ett exempel på en dags matplan:
Frukost: Kokosnötsbärssmoothie

1/4 kopp kokosmjölk

1 kopp bär

1 skopa proteinpulver från benbuljong eller vassle

1 matsked groddat linmjöl

1/4 tesked kanel
Lunch: Grekisk sallad

1 skivat kycklingbröst

1 kopp spenat

1/4 kopp skivad gurka

1/2 skivad tomat

1 uns get- eller fårost

1 matsked olivolja

1/2 matsked äppelcidervinäger
Middag: Ekologiskt kött (bisonburgare, lax, kyckling)

6-8 gram ekologiskt kött

1 portion sauterad grönkål

1 portion sauterad broccoli

1 portion blomkålsris

Marinkollagen Träna annorlunda och Gå ner i vikt snabbt
1
Kleen Marine Collagen
269 KR

Kleen Marine Collagen pulver är ett hydrolyserat fiskkollagenpulver tillverkat av Peptan®

Kollagen Träna annorlunda och Gå ner i vikt snabbt
2Vi gillar
Närokällan Kollagen Peptider 400 g
279 kr

Kollagen är ett fiberprotein som finns i stor mängd hos alla däggdjur. Kollagen finns framförallt i senor, blodkärlsväggar, ben och i vår hud.

1427 1 Träna annorlunda och Gå ner i vikt snabbt
3Vegan
Beauty Greens Collagen Booster Piña Colada
429 kr

Sunwarrior’s Beauty Greens Collagen Booster med biotin och hyaluronsyra.

nordic kings supplements benbuljong front Träna annorlunda och Gå ner i vikt snabbt
4Wow!
Benbuljong Premium – EKO
615 kr

Ekologisk Benbuljong Premium är gjord på de absolut finaste råvarorna från Svenska KRAV-certifierade nötdjur.

Träna annorlunda för att gå ner i vikt snabbt

Tro det eller ej, men så här går det att gå ner i vikt snabbt med träning: gör mindre, inte mer. Om du vill bryta igenom en platå för viktnedgång, få igång din ämnesomsättning och förlora magfett snabbt finns det ingen bättre typ av träning än burstträning och Tabata-träning. Studier visar att den här typen av träning orsakar en efterförbränningseffekt i kroppen så att du fortsätter att bränna fett i timmar efter träningen.
Försök med intervallträning tre till fyra dagar i veckan i mellan 20 och 40 minuter, vilket också anses vara ett bra viktminskningstips för kvinnor. Många människor har sett fantastiska resultat med ett träningspass i Burst-träning. Här är ett exempel på en 4 minuters Tabata med 40 sekunders Burst-träning och sedan 20 sekunders vila. Du skulle upprepa detta set 2 till 3 gånger för ett komplett träningspass:

 • Sprint på spinningcykel // Vila
 • Snabba armhävningar // Vila
 • Pulserande knäböjningar med axelpress // Vila.
 • Sprint på spinningcykel // Vila
 • Squat thrusts // Vila
 • Plankgång (spindelgång) // Vila
 • Sprint på spinningcykel // Vila
 • Lunges med axelpress // Vila
  Om du inte vet hur du ska börja träna, om du har en skada eller andra hälsoproblem eller helt enkelt vill lära dig hur du ska maximera din gymtid, kan du överväga att investera i en personlig tränare. De kan hjälpa till att utforma ett träningsprogram för att nå dina mål samtidigt som de tar hänsyn till eventuella särskilda hänsyn. En certifierad personlig tränare kan vara ett utmärkt sätt att få igång din hälsosamma livsstil eller hjälpa dig att komma över en platå för viktminskning.

Ta de här tillskotten som stöder fettförbränning

Proteinpulver av hög kvalitet – Protein är viktigt för att bygga upp magra muskler och stödja en sund ämnesomsättning. Eftersom det ibland kan vara svårt att få i sig allt protein du behöver genom att äta kött är proteinpulver ett bra komplement för fettförbränning. Du kan lägga till det i smoothies, bakning eller dricka det i vatten eller juice. De bästa proteinpulvren som finns tillgängliga är kollagenprotein, protein från benbuljong, ekologiskt vassleprotein, fröprotein, ärtprotein, hampaprotein och brunt risprotein. En av fördelarna med vassleprotein är att det är ett snabbast verkande protein, så jag rekommenderar att du konsumerar strax före eller efter ett träningspass. Kollagen är det mest lättsmälta proteinet och kan hjälpa till att läka din kropp förutom att hjälpa din ämnesomsättning. Växtbaserade proteinpulver är bra alternativ för personer som vill undvika animaliska produkter eller som inte tål mejeriprodukter.

Gröna supermatpulver – Gröna pulver av hög kvalitet innehåller fettförbrännande ämnen som grönt te, grönt kaffe och rhodiola som kan öka din energi. De innehåller också gröna livsmedel som chlorella, vetegräsjuice och grönkål som kan hjälpa till att förbättra matsmältningen och uppblåsthet. Prova att ta en skopa före eller efter träning.

Fiskolja med D-vitamin – Fiskolja är en rik källa till omega-3-fettsyror, särskilt EPA och DHA. Dessa hälsosamma fetter kan bidra till att minska inflammation och kan verka för att förbättra kroppssammansättningen och motverka fetmarelaterade metaboliska förändringar. D-vitamin är en vitamin och prohormon som kan bidra till att balansera hormoner, vilket underlättar fettförbränning. Ta 1 000 milligram fiskolja dagligen och 2 000 IE vitamin D3.

Probiotikatillskott – Probiotika är involverade i energihomeostas, reglering av aptit, kostintag och lagring av lipider. Att ta en daglig probiotika kan stödja matsmältningen och kan också hjälpa till att hantera blodsockret, särskilt i kombination med prebiotika och en fiberrik kost.

Intermittent fasta

Intermittent fasta, även känd som cyklisk fasta, hjälper till att hindra dig från att äta tanklöst, kan få fart på din ämnesomsättning och är fördelaktigt för hormonproduktionen, matsmältningen med mera. Forskning visar att fasta kan stabilisera blodsockernivåerna, hjälpa till att minska inflammation och hjälpa till att hålla ditt hjärta friskt.
Du kanske vill prova fastemetoder som “Time-Restricted Feeding”, där du fastar i 16 timmar varje dag och begränsar ditt ätande till åtta timmar (ofta innebär detta att du inte äter något efter middagen och hoppar över frukosten nästa morgon), eller “Alternate Day Fasting”, där du inte äter någon mat alls eller bara en mycket liten mängd på fastedagar, och sedan äter normalt på icke-fastedagar.
Bästa kostplaner för att gå ner i vikt snabbt

Läs: Periodisk fasta för viktminskning

Keto Diet

Vill du veta hur man går ner i vikt på två veckor eller mindre? Ett alternativ är att prova ketogen kost. En ketogen diet är en extremt lågkolhydratkost där du drastiskt minskar eller helt eliminerar mängden glukos du äter. När glukos har eliminerats från kroppen och det inte finns några kolhydrater tillgängliga för kroppen att använda som energi, kommer kroppen att vända sig till lagrat fett i stället, vilket försätter dig i det metaboliska tillstånd som kallas näringsmässig ketos.
Fördelar:

Många studier visar att du sannolikt kommer att uppleva viktminskning, särskilt under de första veckorna och månaderna. När vi äter livsmedel med socker och kolhydrater frisätter våra kroppar insulin, “fettlagringshormonet”. Det skickar en signal till dina celler att lagra så mycket energi i form av glykogen – dvs. fett – som möjligt. Genom att drastiskt minska vårt intag av kolhydrater frisätter våra kroppar mindre insulin. Mindre insulin i våra blodströmmar innebär att glykogen används av våra kroppar som energi och inte lagras – och när förrådet är slut omvandlas det till fett härnäst.

Du kan minska din risk för diabetes, neurologiska problem, metaboliskt syndrom och andra hälsoproblem. När du övergår till en lågkolhydratkost får du naturligt in mycket mindre socker och stärkelse. Dieter med mycket raffinerade kolhydrater kan öka risken för diabetes, hjärtsjukdomar och fetma, vilket innebär att en keto-diet kan skydda mot dessa tillstånd.

Eftersom du idealt sett ersätter spannmål och andra kolhydrater med mer proteinrika livsmedel och hälsosamma fetter blir du mer mätt och mindre hungrig. Fetter och proteiner är kända för sin mättande effekt, samtidigt som ett minskat insulinintag hjälper till att stänga av ghrelin, “hungerhormonet”.
Nackdelar:

Det kan leda till bristande energi och trötthetskänslor, vilket inte precis är den motivation du behöver för att träna. Om du är särskilt aktiv – till exempel om du tränar för ett maraton eller ökar intensiteten i träningen – kanske en lågkolhydratkost inte ger dig den uthållighet du behöver för att hålla igång. Dessa känslor av den så kallade keto-influensan kommer lyckligtvis att avta.

Keto-dieten kan kännas restriktiv för vissa och göra det svårt att äta ute eller umgås.

Kost med låg kolhydrathalt
Om du letar efter hur man går ner i vikt snabbt på en vecka, men inte vill gå helt och hållet på keto, är en lågkolhydratkost ett bra alternativ. En lågkolhydratkost är en kost som begränsar kolhydrathaltiga livsmedel – såsom livsmedel med tillsatt socker, spannmål, stärkelserika grönsaker och frukt – och betonar livsmedel med hög andel protein och fett.
Det finns olika typer av lågkolhydratkost, varav en är en proteinrik kost. Lågkolhydratkost tenderar att vara antingen mycket fettrik eller proteinrik. Om du väljer att följa en proteinrik kost, vilket Atkins-dieten kan betraktas som, kommer din kost att fördelas ungefär som 30 till 35 procent kalorier från protein, 20 procent.
eller mindre från kolhydrater och cirka 45-50 procent från fett. Till varje måltid bör du inkludera 1-2 handflatorstora portioner protein, t.ex. fisk eller kött.
Många människor upplever fortfarande goda resultat när de äter en modifierad keto-diet som är lite högre i kolhydrater, eller “keto-cycling” eller “carb-cycling” där de ökar kolhydratintaget vissa dagar i veckan.
Fördelar:

Det finns ingen anledning att räkna kalorier eller vara hungrig. Lågkolhydratkost tenderar att vara mättande på grund av det höga protein- och fettinnehållet, vilket innebär minskad hunger och mindre sug (och en lättare tid att fasta om du vill införliva detta).

Den här typen av kost kan förbättra hälsomarkörer som blodsockernivåer, neurologisk hälsa, hormonell balans med mera.

Att äta lägre kolhydrater innebär att man fokuserar på att eliminera viktiga källor till tillsatt socker och kolhydrater – särskilt från sockersnacks, sötade drycker, raffinerade spannmål och eventuellt även baljväxter och konventionella mejeriprodukter.
Nackdelar:

Kolhydrater lurar på oväntade ställen, som frukt, baljväxter och fullkornsprodukter som quinoa. Om du helt utesluter dem ur din kost kan det innebära att du går miste om viktiga vitaminer och mineraler.

Lågkolhydratkost kan öka symtom som trötthet, förstoppning, hjärndimma och irritabilitet hos vissa personer, plus hormonella problem hos vissa kvinnor. Dessa biverkningar försvinner vanligtvis inom 1-2 veckor, även om vissa människor i slutändan mår bättre av att äta en mer måttlig kolhydratkost.

Att äta mycket protein från animaliska produkter ger upphov till miljömässiga och etiska problem, eftersom dessa livsmedel kostar mycket energi och resurser att producera jämfört med de flesta vegetabiliska livsmedel.

Läs: Hur man ökar Leptin (din fettförbrännande knapp)

Vegansk kost

Även om det finns olika nivåer av vegetarisk och vegansk kosthållning, styr de flesta vegetarianer bort från att äta kött, inklusive skaldjur och fjäderfä. Vad äter veganer? Jo, de tar det ett steg längre och undviker alla produkter som kommer från djur, inklusive mejeriprodukter och ägg.
Om du hellre vill vara mestadels växtbaserad men inte helt vill säga nej till alla animaliska produkter är det också ett bra alternativ. Byt helt enkelt ut kött, fisk osv. mot rena proteiner som baljväxter, linser, quinoa osv. flera gånger i veckan eller oftare. Det finns många sätt att få protein utan att konsumera för mycket animaliska livsmedel, till exempel från nötter, frön, bönor, gamla sädesslag eller växtbaserade proteinpulver.
Fördelar:

Du följer en växtbaserad kost som är naturligt fettfattig och fiberrik. Du behöver inte räkna kalorier när du mumsar ner sallad.

Vegetarisk kost har kopplats till lägre blodtryck och lägre kolesterol. Om du vill kontrollera dessa tillstånd på ett naturligt sätt kan det hjälpa att eliminera kött.

Kött av god kvalitet kan vara dyrt och är dessutom miljöbelastande. Om du eliminerar det från din kost kan du verkligen spara pengar i din matbudget och dessutom göra det bättre för planeten.
Nackdelar:

Vad har köttfria, friterade burritos, chips och pommes frites gemensamt? Ingen av dem är hälsosamma och de är vegetariska/veganska. Att bara eliminera animaliska produkter garanterar inte att du äter hälsosam och näringsriktig mat.

Animaliskt kött av hög kvalitet ger näringsmässiga fördelar som är svåra att kopiera på naturlig väg. Veganer måste särskilt akta sig för allvarliga näringsbrister och bör överväga att lägga till ett kosttillskott. Det kan också vara värt att titta på en pescatarian diet, där det enda animaliska protein man äter är fisk.

Medelhavsdiet

Personer som följer en traditionell medelhavsdiet vet hur man går ner i vikt naturligt utan att gå till ytterligheter. Den har gjorts populär av de lyckliga människor som bor i en av de vackraste regionerna på jorden, och människor som följer medelhavsdieten njuter av färska frukter och grönsaker, omfamnar fetter som olivolja och äter högkvalitativt fjäderfä och fisk och skaldjur, allt i naturnära tillstånd.

Fördelar:

Eftersom den här kosten fokuserar på livsmedel som finns i naturen äter du väldigt lite bearbetade eller söta livsmedel. Det är mer troligt att du kommer att äta nötter, till exempel, än kakor.

Överflödet av livsmedel som är rika på hälsosamma fetter bidrar till att minska din risk för hjärtsjukdomar.

Det är förmodligen det mest hållbara på lång sikt. Med tillåtelse av ett glas rött vin eller en biff då och då tillåter den här kosten att du kan njuta av mat och tillfällig överseende.
Nackdelar:

Det är lätt att gå över gränsen. Även om hälsosamma fetter är bra för oss måste man fortfarande utöva portionskontroll, vilket kan vara svårt för vissa personer.

Även om det är bra för din kropp att äta på det här sättet på lång sikt, är den här dieten förmodligen inte för dig om du vill gå ner i vikt snabbt.

Paleo-diet

Paleodieten fortsätter att vara ett bra alternativ. Den är modellerad efter vad våra forntida (närmare bestämt paleolitiska) förfäder skulle ha ätit för tusentals och åter tusentals år sedan.
Fördelar:

 • Paleokonceptet att gå spannmålsfritt kan vara mycket fördelaktigt, eftersom du strippar bort näringsmässigt bankrutta, stärkelserika kalorier som spikar insulinnivåerna och istället vanligtvis ersätter med mer grönsaker.
 • Att följa denna jägar- och samlarlivsstil kan hjälpa till att få mer mineraler, mer omega-3-livsmedel, mer protein och mer hälsosamma fetter överlag i din kost. Faktum är att,
  Om du följer Paleo-dieten på rätt sätt finns det bevis för att den kan hjälpa till att förbättra autoimmuna sjukdomar och stödja viktminskning.
 • Samtidigt som man avstår från spannmål är socker (som är en viktig orsak till inflammationer och sjukdomar) förbjudet. Istället förlitar sig kosten på populära antiinflammatoriska livsmedel som vildfångad lax, blåbär, bladgrönsaker och nötter.
  Nackdelar:
 • Tyvärr tenderar många som följer Paleo-dieten att konsumera förmodligen lite för mycket kött samt vissa giftiga animaliska ämnen.
 • Dessutom betonas inte ens tillräckligt mycket att äta ekologiska och korrekt anskaffade animaliska produkter.

Lågfettkost
Fettsnål kosthållning minskar mängden (du gissade det) totalt fett du äter under en dag. Dieten blev särskilt populär i USA efter att den federala regeringens kostråd släpptes 1980, vilket ledde till att tillgången på fettsnål mat blev allt större.

Fördelar:

 • Livsmedel med hög fetthalt är vanligtvis också kaloririka. Om du spelar ett strikt sifferspel, kommer en minskning av kaloririka livsmedel vanligtvis att hjälpa dig att gå ner i vikt.
 • Om du utesluter uppenbara fettfyllda skurkar, som godis och läsk, kan det hjälpa dig att gå ner i vikt; dessutom är det bra för din kropp.
  Nackdelar:
 • Det är ofta bearbetade livsmedel som är fyllda med socker och onaturliga ingredienser som är utformade för att få kalorisnåla livsmedel att smaka som sina fullfeta motsvarigheter. Dessa tillsatta ingredienser kan faktiskt orsaka viktökning.
 • Genom att välja fettsnål mat är det lättare att överdriva. Detta sker av två skäl: De fettsnåla versionerna har helt enkelt inte samma mättande smak och ingredienser, och vi är mer benägna att ta den andra kakan när vi tror att den innehåller färre kalorier.
 • Våra kroppar behöver fett! Även om livsmedel som avokado och smör kan ha ett högt kaloriantal är de fyllda med hälsosamma fetter som våra kroppar längtar efter och behöver för att fungera ordentligt.
  Att bara räkna kalorier kan dessutom vara ett bra sätt att gå ner i vikt, oavsett vilken diet du väljer.

Leave a Comment

Scroll to Top