Hur man naturligt reverserar diabetes

Hur man naturligt reverserar diabetes
glimja vitamin.nu . mecidino Hur man naturligt reverserar diabetes
My project 1 20 Hur man naturligt reverserar diabetes

Diabetes är en sjukdom som beror på förhöjda blodsockernivåer. När du slutar att frisätta och reagera på normala mängder insulin efter att ha ätit livsmedel med kolhydrater, socker och fett har du diabetes. Insulin, ett hormon som bryts ner och transporteras till cellerna för att användas som energi, frisätts av bukspottkörteln för att hjälpa till med lagringen av socker och fett. Men personer med diabetes reagerar inte på insulin på rätt sätt, vilket orsakar höga blodsockernivåer och diabetessymtom.

Det är viktigt att notera att det finns en skillnad mellan typ 1 och typ 2-diabetes. Här är en förklaring av de två typerna av diabetes och vad som orsakar dessa tillstånd:

Typ 1-diabetes

Typ 1-diabetes kallas vanligen “ungdomsdiabetes” eftersom den tenderar att utvecklas i yngre åldrar, vanligtvis innan en person fyller 20 år. Typ 1-diabetes är en autoimmun sjukdom där immunsystemet angriper de insulinproducerande betacellerna i bukspottkörteln.

Skadan på bukspottkörtelcellerna leder till en nedsatt förmåga eller fullständig oförmåga att producera insulin. Några av de vanligaste orsakerna som utlöser detta autoimmuna svar kan vara virus, genetiskt modifierade organismer, tungmetaller eller livsmedel som vete, komjölk och soja. (4)

Anledningen till att livsmedel som vete och komjölk har kopplats till diabetes är att de innehåller proteinerna gluten och A1-kasein. Dessa proteiner kan orsaka läckande tarm, vilket i sin tur orsakar systemisk inflammation i hela kroppen och med tiden kan leda till autoimmuna sjukdomar.

Typ 1-diabetes kan sällan vändas, men med rätt kostförändringar kan man se stora förbättringar av blodsockernivåerna och personen kan ofta minska sitt beroende av insulin och mediciner.

Typ 2-diabetes

Typ 2-diabetes är den vanligaste formen av diabetes och till skillnad från typ 1-diabetes förekommer den oftast hos personer över 40 år, särskilt överviktiga. Typ 2-diabetes orsakas av insulinresistens, vilket innebär att hormonet insulin frisätts, men att en person inte reagerar på det på lämpligt sätt. Typ 2-diabetes är en metabolisk störning som orsakas av högt blodsocker. Kroppen kan hålla jämna steg under en period genom att producera mer insulin, men med tiden bränns insulinreceptorerna ut. Så småningom kan diabetes påverka nästan alla system i kroppen och påverka energi, matsmältning, vikt, sömn, syn och mycket mer. (5)

Det finns många bakomliggande orsaker till typ 2-diabetes och sjukdomen utvecklas vanligtvis på grund av en kombination av faktorer, bland annat: (6)

 • har en dålig kosthållning
 • övervikt
 • har höga nivåer av inflammation
 • en stillasittande livsstil
 • Upplever stor stress.
 • har en familjehistoria med diabetes (särskilt en förälder eller ett syskon)
 • har högt blodtryck eller en historia av hjärtsjukdom
 • har ett hormonellt tillstånd (som hypertyreos, polycystiskt äggstockssyndrom eller Cushings syndrom)
 • utsätts för gifter, virus eller skadliga kemikalier
 • ta vissa mediciner (t.ex. sådana som stör insulinproduktionen)

Tack och lov finns det sätt att vända diabetes på ett naturligt sätt.

5-stegsplan för att vända diabetes

Steg 1: Ta bort dessa livsmedel för att naturligt reversera diabetes

Vissa livsmedel påverkar blodsockret negativt, orsakar inflammation och utlöser immunreaktioner. För att vända diabetes naturligt är det första steget att ta bort dessa livsmedel från din kost:

 • Raffinerat socker: Raffinerat socker ökar snabbt blodsockret, och läsk, fruktjuice och andra sockerhaltiga drycker är de värsta bovarna. Dessa former av socker går snabbt in i blodet och kan orsaka extrema höjningar av blodsockret. (7) Även om naturliga sötningsmedel som rå honung och lönnsirap är bättre alternativ kan de fortfarande påverka blodsockernivåerna, så använd dessa livsmedel endast vid enstaka tillfällen. Ditt bästa alternativ är att byta till stevia, ett naturligt sötningsmedel som inte har lika stor påverkan.
 • Spannmål: Spannmål, särskilt glutenhaltiga spannmål som vete, innehåller stora mängder kolhydrater som bryts ner till socker inom några minuter efter konsumtion. Gluten kan orsaka tarminflammation, vilket påverkar hormoner som kortisol och leptin och kan leda till toppar i blodsockret. Jag rekommenderar att du tar bort alla spannmål från din kost i 90 dagar medan din kropp anpassar sig till detta läkningsprogram. Därefter kan du försöka ta in grodda gamla sädesslag tillbaka i din kost i små mängder.
 • Konventionell komjölk: Konventionell komjölk och mejeriprodukter bör uteslutas, särskilt för personer med typ 1-diabetes. Mejeriprodukter kan vara ett fantastiskt livsmedel för att balansera blodsockret om de kommer från getter, får eller A2-kor. Men håll dig borta från alla andra former av mejeriprodukter eftersom A1-kaseinet som produceras av konventionella kor skadar kroppen och utlöser en immunreaktion som liknar gluten. När du köper mejeriprodukter, köp endast råa och ekologiska produkter från djur som föds upp på bete.
 • Alkohol: Alkohol kan öka blodsockret på ett farligt sätt och leda till levertoxicitet. Forskning som publicerades i Annals of Internal Medicine visade att det fanns en 43 procent ökad förekomst av diabetes i samband med hög alkoholkonsumtion, vilket definieras som tre eller fler drinkar per dag. (8) Öl och söta spritdrycker är särskilt kolhydratrika och bör undvikas.
 • GMO-livsmedel: GMO-majs, soja och raps har kopplats till njur- och leversjukdomar och kan främja diabetes. Jag föreslår att du tar bort alla genetiskt modifierade livsmedel och alla förpackade livsmedel från din kost. Välj produkter som är märkta som ekologiska eller GMO-fria.
 • Hydrerade oljor: Ta bort hydrerade, härdade oljor från din kost, inklusive vegetabilisk olja, sojaolja, bomullsfröolja och rapsolja. Eftersom dessa oljor bearbetas, behandlas vid mycket höga temperaturer och kombineras med blekmedel och konstgjorda färgämnen har konsumtion av dem kopplats till många hälsoproblem, inklusive diabetes.
Hur man naturligt reverserar diabetes

Steg 2: Införliva dessa livsmedel för att behandla diabetes

Om du vill vända eller förebygga typ 2-diabetes bör du lägga till följande livsmedel i din kost:

 • Livsmedel med hög fiberhalt: Forskning visar att 90 procent av den amerikanska befolkningen inte äter tillräckligt med fibrer dagligen. Fiberrika livsmedel hjälper till att bromsa glukosabsorptionen, reglera blodsockernivån och stödja avgiftningen. Sträva efter att äta minst 30 gram fibrer per dag, som kan komma från grönsaker (som brysselkål, ärtor och kronärtskockor), avokado, bär, nötter och frön, särskilt chiafrön och linfrön. (9)
 • Livsmedel som innehåller mycket krom: Krom är ett näringsämne som är involverat i normal kolhydrat- och lipidmetabolism. Livsmedel med hög halt av krom kan förbättra glukostoleransfaktorn i kroppen och naturligt balansera blodsockernivåerna. Det spelar en roll i insulinvägarna och hjälper till att föra in glukos i våra celler så att det kan användas för kroppens energi. Broccoli har de högsta mängderna krom, men du kan också hitta det i råost, gröna bönor, öljäst och gräsbetat nötkött. (10)
 • Magnesiumrika livsmedel: Magnesium kan hjälpa till att reglera blodsockernivån eftersom det spelar en roll i glukosmetabolismen. Forskning visar att diabetes ofta är förknippat med magnesiumbrist. Att äta magnesiumrika livsmedel, som spenat, mangold, pumpafrön, mandel, yoghurt och svarta bönor, kan förbättra symtomen på typ 2-diabetes. (11)
 • Hälsosamma fetter: Medelkedjiga fettsyror som finns i kokosnöt och röd palmolja kan hjälpa till att balansera blodsockernivåerna, och de fungerar som den föredragna bränslekällan för din kropp i stället för socker. Att använda kokosmjölk, ghee och gräsbetat smör kan också hjälpa till att balansera blodsockernivåerna, så inkludera dessa livsmedel i dina måltider och smoothies. Viss forskning tyder faktiskt på att en fettrik, lågkolhydratkost som kallas ketodiet kan vara ett nytt tillvägagångssätt för att vända diabetes naturligt, även om du tekniskt sett inte behöver gå in i ketos för att uppnå fördelarna med hälsosamma fetter vid behandling av diabetes. (12)
 • Rent protein: Det har en minimal effekt på blodsockret och kan bromsa upptagningen av socker. Några av de bästa källorna till rent protein är vildfångad fisk, som innehåller omega-3-fetter som minskar inflammation, gräsbetat nötkött, ekologisk kyckling, linser, ägg och benbuljong.
 • Livsmedel med låg glykemisk belastning: Det glykemiska indexet för ett livsmedel ger dig information om livsmedlets blodsockerhöjande potential. Livsmedel som har ett högt glykemiskt index omvandlas till socker efter att ha ätits snabbare än livsmedel med låg glykemisk belastning. Om du kämpar mot diabetes ska du hålla dig till livsmedel med lågt glykemiskt index som icke-stärkelsehaltiga grönsaker, stenfrukter och bär, nötter, frön, avokado, kokosnötter, ekologiskt kött, ägg, vildfångad fisk och råa mjölkprodukter från betesdjur.

En fördel med dessa livsmedel är att de i allmänhet främjar viktminskning, vilket är en viktig faktor för att vända diabetes. En studie som följde 306 diabetiker visade att viktnedgång enligt ett strukturerat program (under övervakning av en primärvårdsläkare) ledde till att nästan hälften av deltagarna fick en total avgång från diabetes. Detta innebär att de kunde sluta med sina mediciner permanent (förutsatt att de fortsatte med en hälsosam kosthållning). Livskvaliteten förbättrades också med över sju poäng i genomsnitt för de patienter som deltog i dietprogrammet, medan den minskade med cirka tre poäng för kontrollgruppen. (13)

Steg 3: Ta dessa kosttillskott mot diabetes

1. Krom Picolinate

Att ta 200 mikrogram krom picolinat tre gånger dagligen i samband med måltider kan bidra till att förbättra insulinkänsligheten. I en översikt som publicerades i Diabetes Technology and Therapeutics utvärderades 13 studier som rapporterade en signifikant förbättring av den glykemiska kontrollen och betydande minskningar av hyperglykemi och hyperinsulinemi efter att patienterna använt krom picolinattillskott. Andra positiva resultat av tillskott av krom picolinat var bland annat minskade kolesterol- och triglyceridnivåer och minskade krav på hypoglykemiska läkemedel. (14)

2. Kanel

Kanel har förmågan att sänka blodsockret och förbättra din känslighet för insulin. En studie som utfördes vid Western University of Health Sciences i Pomona, Kalifornien, visade att konsumtion av kanel är förknippad med en statistiskt signifikant minskning av plasmaglukosnivåer, LDL-kolesterol och triglyceridnivåer. Konsumtion av kanel bidrog också till att öka HDL-kolesterolnivåerna. (15)

Om du vill dra nytta av kanelens många hälsofördelar kan du tillsätta en tesked i mat, smoothies eller te. Du kan också ta en till två droppar eterisk kanelolja internt genom att tillsätta den i mat eller te, eller kombinera tre droppar kanelolja med en halv tesked kokosolja och massera in den i handlederna och buken.

Kanel eterisk olja Lov Hur man naturligt reverserar diabetes

Kanel eterisk olja 

Kanel eterisk olja är starkt antiseptisk och har en renande effekt. Den har svampdödande, antivirala, bakteriedödande, värmande, stimulerande, energigivande och upplyftande egenskaper.

Köp Kanel eterisk olja [Löv] med förtroende från Renaeteriskaoljor.se. Vi vet hur viktigt det är att köpa eteriska oljor av hög kvalitet och vi har åtagit oss att hålla vårt löfte.

3. Fiskolja

Ett tillskott av fiskolja kan bidra till att förbättra markörer för diabetes genom att minska triglyceridnivåerna och höja HDL-kolesterolnivåerna. Forskning som publicerats i Journal of Research in Medical Sciences visar att omega-3-fettsyror som finns i fiskolja är nödvändiga för en korrekt insulinfunktion, förhindrar insulinintolerans och minskar inflammation. (16) För att använda fiskolja som ett naturläkemedel mot diabetes ska du ta 1 000 milligram dagligen.

1280 1 Hur man naturligt reverserar diabetes
1
Sunwarrior Vegan Omega-3
395 kr

Sunwarrior har skippat krill/fisk och gått direkt till källan genom växtbaserade alger som ger Omega-3 DHA + EPA. men även Omega- 6, 7 och 9. Det innehåller också viktiga polära lipider och klorofyll.

1618 1 Hur man naturligt reverserar diabetes
2
Life Extension Super Omega-3 120 kapslar
359 kr

Super Omega-3 EPA/DHA med sesam lignaner (polyfenoler) & olivextrakt innehåller noggrant extraherad hälsosam omega-3-olja från en naturlig källa och kan stödja kardiovaskulär hälsa, anti-aging och kognitiv hälsa i kroppen.

516 Hur man naturligt reverserar diabetes
3Vi Gillar
OmegaRx 2 Liquid 300 ml
795 kr

OmegaRx®2 är resultatet av en unik patenterad bearbetningsprocess av fiskolja. Den har 25% högre potens och är ännu renare. Omega Rx2 innehåller även en unik antioxidantblandning som gör oljan mycket stabil och motståndskraftig mot oxidering. Detta är den mest rena och potenta fiskoljan som har producerats.

4. Alfa Liposyra

Alfaliponsyra är en antioxidant som hjälper till att omvandla glukos till bränsle för kroppen. Den förbättrar effektivt insulinkänsligheten och minskar symtomen på diabetisk neuropati, såsom svaghet, smärta och domningar som orsakas av nervskador. Även om vi tillverkar alfaliponsyra och det finns i vissa livsmedelskällor, som broccoli, spenat och tomater, kommer ett ALA-tillskott att öka den mängd som cirkulerar i kroppen, vilket kan vara extremt fördelaktigt när man försöker vända diabetes naturligt. (17)

5. Bitter melon extrakt

Bittermelon hjälper till att sänka blodsockret och reglerar kroppens användning av insulin. Studier visar att extrakt av bittermelon kan bidra till att minska och hantera symtom på diabetes, inklusive insulinresistens, hjärtkomplikationer, njurskador, blodkärlsskador, ögonstörningar och hormonella oregelbundenheter. (18)

Steg 4: Följ den här matplanen för att vända diabetes

Om du vill balansera ditt blodsocker och se resultat snabbt ska du följa den här kostplanen för diabetes så noga som möjligt. Fokusera på att få i sig gott om rent protein, hälsosamma fetter och fibrer i varje måltid, vilket kan hjälpa till att vända diabetes.

Börja med att prova de tre första dagarna av planen och använd sedan en kombination av dessa livsmedel framöver. Gå igenom listan över livsmedel som du bör äta från steg 2 och ta med dessa hälsosamma, diabetesbekämpande livsmedel i din kost också. Det kan verka som en stor förändring av din kost till en början, men efter en tid kommer du att börja märka de positiva effekter som dessa livsmedel har på din kropp.

Steg 5: Träna för att balansera blodsockret

Motion minskar kroniska sjukdomar och kan hjälpa till att vända diabetes på ett naturligt sätt. Studier visar att motion förbättrar blodsockerkontrollen och kan förebygga eller fördröja typ 2-diabetes, samtidigt som den påverkar blodtrycket, hjärthälsan, kolesterolnivåerna och livskvaliteten positivt. (19)

Träning stödjer naturligt din ämnesomsättning genom att bränna fett och bygga upp muskelmassa. Om du vill förebygga och motverka diabetes bör du göra motion till en del av din dagliga rutin. Detta behöver inte betyda att du måste tillbringa tid på gymmet. Enkla former av fysisk aktivitet, som att gå ut och promenera i 20-30 minuter varje dag, kan vara mycket fördelaktigt, särskilt efter måltiderna.

Förutom promenader och stretchingövningar kan du prova intervallträning, t.ex. pulsträning, eller styrketräning tre till fem dagar i veckan i 20-40 minuter. Burstträning kan hjälpa dig att bränna upp till tre gånger mer kroppsfett än traditionell konditionsträning och kan naturligt öka insulinkänsligheten. Du kan göra detta på en spinningcykel med intervaller, eller så kan du prova burstträning hemma.

Styrketräning med fria vikter eller maskiner rekommenderas också eftersom det hjälper dig att bygga upp och bibehålla musklerna, vilket främjar en balanserad blodsocker- och sockeromsättning.

Fördelar med matsmältningsenzymer

Leave a Comment

Scroll to Top