Hur man odlar Cucamelon

Fördelar med Cucamelon för hälsan

Cucamelon är frukten från vinstocken Melothria Scabra och tillhör familjen Cucurbitaceae (gurkor). Den har många namn, bland annat:

 • musmelon
 • Mexikansk melon
 • Mexikansk sur gurka
 • Mexikansk sur gurka
 • Sandita, som betyder liten vattenmelon på spanska.

Den här en-tums frukten ser ut som en vattenmelon i miniutförande, är krispig som en gurka och har en syrlig, syrlig smak. De blir ungefär 1,25 tum långa och 0,8 tum breda, och de har ett tunt men fast skal och ett trevligt, saftigt inre.

Cucamelon Näringsinnehåll

Det är näringsinnehållet i cucamelon som gör den till en supermat. Frukten innehåller:

 • kraftfulla antioxidanter (inklusive lykopen och betakaroten)
 • fiber
 • C-vitamin
 • E-vitamin
 • K-vitamin
 • Kalium

Dessa små frukter är inte bara näringsrika, de är också kalorisnåla och har en rad hälsofördelar.

Fördelar med Cucamelon för hälsan

1. Rik på lykopen

Lykopen är ett växtpigment med antioxidativa effekter. Det ger frukter som vattenmelon, rosa druvor och tomater sin rödrosa färg.

Antioxidanten är känd för sin förmåga att skydda kroppen mot oxidativ stress, och studier visar att den har antiinflammatoriska och hjärnstärkande egenskaper.

En studie som publicerades i Journal of Nutritional Science visade att det finns ett signifikant samband mellan lägre cirkulerande lykopen och högre dödlighet i Alzheimers sjukdom.

Forskning tyder också på att lycopenkonsumtion kan ha en positiv inverkan på risken för cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

2. Funktioner Beta-Caroten

Betakaroten är en typ av karotenoid som finns i frukt och fungerar som en annan kraftfull antioxidant. Den omvandlas till A-vitamin i kroppen, vilket spelar en viktig roll för neurologisk funktion, god syn och hudhälsa.

Betakaroten i gurka skyddar kroppen mot oxidativ stress som orsakar cellförändringar och sjukdomar. En metaanalys som publicerats i Scientific Reports visar att höga betakarotennivåer i serum eller plasma är förknippade med en betydligt lägre risk för dödlighet av alla orsaker.

3. Ger fiber

Skalet på cucamelonfrukterna innehåller mycket fibrer, vilket bidrar till näringsvärdet. Den typ av fibrer som finns i fruktskal, som i cucamelon, är viskösa (eller lösliga) fibrer som blir tjockare när de konsumeras och förvandlas till en gelliknande substans.

Det är bra eftersom det gör att du känner dig mätt snabbare och längre. Om du äter gurkmeja och andra fiberrika frukter kan du känna dig mätt på färre kalorier och undvika att du tar ett nytt mellanmål en kort tid senare.

Dessutom visar studier att konsumtion av viskösa lösliga fibrer har en allmänt sänkt effekt på blodtrycket och kan minska risken för kardiovaskulära sjukdomar.

4. Bra kaliumkälla

Kalium är ett viktigt näringsämne som är fördelaktigt och viktigt för kroppen av flera skäl. Det behövs för att flera organ ska fungera, bland annat hjärnan, hjärtat och njurarna.

Det spelar också en viktig roll för att hålla kroppen fuktad.

Forskningen visar att ett ökat kaliumintag har positiva effekter på människors hälsa, bland annat kan det minska risken för dödlighet i hjärt- och kärlsjukdomar.

5. Ökar immunfunktionen

Gurkor är rika på C-vitamin, som fungerar som en antioxidant som neutraliserar fria strålar, minskar inflammation och stärker immunförsvaret.

Flera studier som utvärderar C-vitaminets immunstärkande effekter visar att det kan minska frekvensen och varaktigheten av luftvägsinfektioner och fungerar som kroppens första försvarslinje mot främmande patogener.

Fördelar med Cucamelon för hälsan

Hur man äter Cucamelon

Cucamelons äts råa och läggs till i rätter eller tillbehör som har nytta av en syrlig, syrlig smak. De är vanliga i salsor och sallader.

Cucamelon kan också picklas, precis som gurkor.

Hur man odlar Cucamelon

För att odla cucamelon behöver du mycket sol och mycket tid. De är långsamma att gro och växa, så det rekommenderas ofta att börja odla frukterna inomhus och sedan överföra dem till dina utomhusträdgårdar när plantorna har härdat.

När du startar cucamelon från frön ska du se till att hålla jorden fuktig och över 70 grader Fahrenheit. Det kan ta två veckor innan fröna gror.

När plantorna har vuxit upp och hårdnat, vilket kan ta tre till fem veckor, är det dags att plantera ut dem i trädgården. Se till att du väljer en solig plats och att det inte finns någon risk för frost.

Vad behöver cucamelonplantor för att trivas i din trädgård?

 • 16 timmars solljus som plantor och 6-8 timmars direkt solljus när de är planterade.
 • fuktig, väldränerad jord
 • vatten direkt i marken eller med droppbevattning
 • varma temperaturer

När frukterna växer, skär av dem från vinstocken innan du kan njuta av dem. De kan förvaras i kylskåpet i några dagar.

Risker och biverkningar

Det är säkert att äta gurkmejslar i normala mängder. Om du märker några allergisymptom efter konsumtion, som utslag, trång hals eller andningssvårigheter, bör du undvika att äta denna frukt och vid behov söka läkarvård.

Detta är dock sällsynt.

Om du odlar dina egna cucamelons ska du se till att du inte sprutar några kemikalier i området. Om du picklar frukten ska du också se till att du använder steril utrustning för att se till att burken inte blir kontaminerad under jäsningsprocessen.

Leave a Comment

Scroll to Top