Fördelar med Rädisa

Fördelar med Rädisa rädisor nyttigt

Rädisa tillhör familjen Brassicaceae, som även omfattar senap och kål. Rädisans rot är besläktad med grönkål, broccoli, blomkål och pepparrot, för att nämna några. (2) Rädisan är känd som en klassisk prydnad till den gröna salladen, med en krispig och pepprig touch, men har faktiskt funnits länge. De flesta stater odlar Rädisa, med Florida och …

Fördelar med Rädisa Läs Mer »

Fördelar med paprika för hälsan

Fördelar med paprika för hälsan

Paprika är en sortgrupp av växtsorten Capsicum annum, som ingår i den familj av livsmedel som kallas nattskadesorterande grönsaker. Botaniskt sett är det en frukt, men näringsmässigt betraktas den som en grönsak. Medan de andra sorterna inom denna art är kända för sitt innehåll av capsaicin (vilket ger de flesta paprika- och chilipepare, som cayennepeppar, …

Fördelar med paprika för hälsan Läs Mer »

Rödkål: Den sjukdomsbekämpande supermat

Rödkål: Den sjukdomsbekämpande supermat

1. Stärker immunförsvaret Rödkål innehåller det så viktiga C-vitaminet, en viktig antioxidant som behövs för att våra kroppar ska ha ett starkt immunförsvar. Det stimulerar aktiviteten hos de vita blodkropparna, som utgör immunförsvarets första försvarslinje. Näringstäta antioxidanter som C-vitamin är kända för att ha hög antioxidantstyrka för att hjälpa till att minimera skadliga effekter av …

Rödkål: Den sjukdomsbekämpande supermat Läs Mer »

Fördelar med Spenat och Stuvad Spenat Recept

Fördelar med Spenat och Stuvad Spenat Recept

Spenat  är en grönsak som tillhör familjen Amaranthaceae, som även innehåller andra näringsrika växter, som betor, mangold och quinoa. Livsmedel i denna familj har visat sig vara till hjälp för att skydda det centrala nervsystemet, minska inflammation och fördröja åldrandeprocessen genom att skydda cellerna mot skador. Spenat innehåller särskilda skyddande karotenoidföreningar som har kopplats samman …

Fördelar med Spenat och Stuvad Spenat Recept Läs Mer »

Fördelar med Morot

Fördelar med Morot för hälsan

Morötter (Daucus carota subsp. sativus) är en typ av rotfrukter i växtfamiljen Apiaceae. De har gett befolkningen näring i tusentals år, och det finns uppgifter som visar att de första moderna morotsorterna konsumerades omkring det 10th århundradet i delar av Mellanöstern och Centralasien. Redan innan dess åt man många olika typer av vilda morötter (vissa …

Fördelar med Morot Läs Mer »

Maskros Näringsfakta

Fördelar med Maskros

Maskros är en typ av växt som är hemmahörande i Eurasien och Nordamerika. De två arterna, T. officinale och T. erythrospermum, finns som ogräs över hela världen. Växten tros ha utvecklats för cirka 30 miljoner år sedan i Eurasien. Namnet maskros kommer från det franska ordet dent-de-lion, som betyder “lejontand”. Maskrosväxter tillhör familjen prästkragar och …

Maskros Näringsfakta Läs Mer »

Scroll to Top