7 Bästa eteriska oljorna för ångest

eteriska oljorna för ångest
My project 1 20 7 Bästa eteriska oljorna för ångest

Eteriska oljorna för ångest

Eteriska oljor har funnits i århundraden. De har använts sedan antiken i olika kulturer, inklusive Kina, Egypten, Indien och södra Europa. Vissa eteriska oljor har till och med använts på de döda som en del av balsameringsprocessen. Vi vet detta eftersom rester har hittats i gravar som daterats över 2 000 år gamla.

Fördelen med eteriska oljor är att de är naturliga, utvunna från blommor, blad, bark eller rötter av växter. Medan det är bäst att se till att du använder rena eteriska oljor, vilket betyder oljor som inte har spänts ut med kemikalier eller tillsatser, kan de ge mycket behövd lindring och läkning för en rad åkommor, inklusive som en naturlig botemedel mot ångest.

Här är de bästa eteriska oljorna för ångest

Lavendel för ångest
Lavendelolja (Lavandula angustifolia) anses vara den vanligaste eteriska oljan och har en lugnande och avslappnande effekt. Den anses vara en återställare för nervsystemet och hjälper till med inre frid, sömn, rastlöshet, irritabilitet, panikattacker, nervös spänning och nervös mage. För att minska ångest anses det vara en av de bästa eteriska oljorna.
För att främja avkoppling kan du enkelt tillsätta lavendelolja i en diffusor, badvatten eller en sprayflaska fylld med vatten. Den fungerar bra med många eteriska oljor, inklusive geraniumolja, ylang ylang-olja och kamomillolja. Du kan också använda lavendel topiskt på dina handleder, tinningar och baksidan av nacken.

Ros för ångest
En av fördelarna med rosenolja (Rosa damascena) är att den är mycket stabiliserande för det emotionella hjärtat och kanske den näst mest populära efter lavendel för att lindra ångest och depression, hjälpa med panikattacker, sorg och chock.

Rose eterisk olja Otto 7 Bästa eteriska oljorna för ångest

Vetiver för ångest
Vetiverolja (Vetiveria zizanioides) har en lugnande, jordande och försäkran energi och används ofta vid trauman för att hjälpa till med självmedvetenhet, lugn och stabilitet. Som en nervsystemstonic minskar den skakighet och hypersensitivitet och är också användbar vid panikattacker och chock.

eteriska oljorna för ångest

Ylang ylang för ångest
Denna populära eteriska olja kan behandla ångest och depression på grund av dess lugnande och uppiggande effekter. Ylang ylang (Cananga odorata) hjälper till med glädje, mod, optimism och lugnar rädslor. Den kan lugna hjärtagitation och nervösa hjärtklapp

Var försiktig när du använder ylang-ylang, eftersom det kan orsaka överkänslighet eller irritation på huden. Undvik att använda det vid lågt blodtryck. Börja med att sprida doften i ditt hem. Det fungerar bra i kombination med jasminolja och lavendelolja.

Bergamott för ångest
Bergamott finns vanligtvis i Earl Grey-te och har en distinkt blommig smak och doft. Bergamottolja (Citrus bergamia) är lugnande och används ofta för att behandla depression genom att ge energi; det kan dock också hjälpa vid sömnlöshet genom att inducera avslappning och minska oro.
Bergamott är generellt sett säkert att använda, men det är fotosensibiliserande, vilket betyder att det kan öka risken för solbränna och utslag. Det är bäst att undvika användning inom 12 timmar efter solning.

Kamomill för ångest
En fridfull, lugnande doft, kamomill gynnar inre harmoni och minskar irritabilitet, överanalysering, ångest och oro. En utforskande studie genomförd vid University of Pennsylvania School of Medicine om den antidepressiva aktiviteten i kamomill visade att denna eteriska olja “kan ge kliniskt meningsfull antidepressiv aktivitet som sker utöver dess tidigare observerade ångestdämpande aktivitet”. Kamomillolja (Chamaemelum nobile) är generellt sett säker, förutom en liten risk för allergi, särskilt hos någon som är allergisk mot malör.

Kamomill eterisk olja Romersk 7 Bästa eteriska oljorna för ångest

Rökelse för ångest
Rökelse (Boswellia carteri eller Boswella sacra) är utmärkt för att behandla depression och ångest eftersom den ger en lugnande och fridfull energi samt andlig förankring. Inom aromaterapi hjälper det till att fördjupa meditationen och lugna sinnet, vilket kan lindra problem som kronisk stress.

Leave a Comment

Scroll to Top