7 Naturliga Behandlingar för skabb

Naturliga Behandlingar för skabb

Naturliga Behandlingar för skabb

Vad är skabb?

Från tidpunkten för infektion tar det cirka fyra till sex veckor för symptom på skabb att utvecklas, särskilt om du aldrig har haft skabb tidigare. Det vanligaste symptomet på skabb är en hudutslag med små röda knölar och blåsor som bara påverkar specifika delar av kroppen.
Klådmiddarna livnär sig faktiskt på upplöst vävnad, inte blod, och de vanligaste distributionsområdena är fingerklyvningarna, handlederna, armhålorna, buken, stussen och ljumskarna. (12) Hos spädbarn och barn är de vanligaste infektionsställena hårbotten, ansiktet, nacken, handflatorna och fotsulorna. Du kan märka små röda gångar på huden och allvarlig klåda i det området.

Behovet av att klia kan leda till frekvent repning, vilket ökar risken för att utveckla en sekundär hudinfektion.
Det är viktigt att du kontaktar din vårdgivare så snart du märker av dessa tecken och symtom på skabb. Även om många hudtillstånd är förknippade med klåda och små knölar på huden, inklusive dermatit och eksem, kan din läkare hjälpa till att fastställa exakt diagnos och börja behandlingen direkt.

Topp Naturliga Behandlingar för skabb

Cayennepeppar

Cayennepeppar fördelar de med skabb eftersom det kan användas för att lindra smärta som är förknippad med skabb. Cayennepeppar innehåller capsaicin, en kemikalie som minskar smärtupplevelser när den appliceras på huden. (3) Capsaicin kan också lindra klåda genom att desensibilisera neuronerna i huden. En studie visade dock att det kan orsaka en brännande känsla som 30 procent av patienterna upplever när de använder capsaicin topiskt. (4)
Det finns till och med påståenden om att applicera cayennepeppar på huden kan döda skabbkvalster. Det finns inga studier som stöder dessa påståenden, men många personer som hanterar skabb har intygat cayennes förmåga att döda parasiter när de appliceras topiskt. Ett sätt att använda cayennepeppar är att tillsätta en kopp till varmt badvatten, sitta i badet tills vattnet blir kallt och sedan skölja av kroppen.

Tigerbalsam

Tiger balm är en kräm som används topiskt för att minska inflammation och lindra muskelvärk och smärta. (5) Den fungerar som ett smärtstillande medel eftersom den innehåller kamfer och kryddnejlikaolja. Tigerbalsam kommer inte att döda klådmiddarna eller bota skabbinfektionen, men det kommer att ge viss lindring under vänteperioden efter konventionell behandling.

Anisolja

Enligt en vetenskaplig översikt publicerad i “Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd Edition” visar olja utvunnen från anisfrön insektdödande aktivitet. Det kan användas topiskt för att behandla skabb samt huvudlöss. Det rekommenderas dock inte att gravida kvinnor använder anisolja, enligt boken. (6)

Cayennepeppar Naturlig Behandlingar för skabb

Neemolja

Neemolja är känt för att döda skabbkvalster och förhindra deras förmåga att växa och föröka sig. Neem bedövar också smärta och lindrar klåda, vilket gör det perfekt för att behandla skabbsymtom också.

Kryddnejlikaolja

Kryddnejlikaolja har smärtstillande, antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper. Det kan användas för att torka upp skabbblåsor och utslag.

Rosmarinolja

Rosmarinoljans användning och fördelar inkluderar den potentiella förmågan att stoppa skabbinfektionen. Rosmarinolja minskar också smärta och förhindrar utvecklingen av sekundära infektioner. En studie som utfördes vid Northeast Forestry University i Kina visade att när rosmarin och kryddnejlika kombineras, har de betydande antimikrobiella egenskaper. (9)

Tea tree-olja

Tea tree-olja bekämpar skabbkvalster och parasiter när den appliceras topiskt. Den innehåller terpenoider, som är antimikrobiella beståndsdelar som kan läka skabb på både ytan och under huden.

Rotorsaker till skabb
Direkt hud mot hud kontakt mellan 15-20 minuter krävs för att överföra skabbkvalstren från en person till en annan. Faktum är att sexuell kontakt är den vanligaste formen av överföring, vilket är varför skabb har kommit att betraktas som en sexuellt överförd sjukdom. Men inte alla fall överförs sexuellt. Enligt en studie från 2009 som publicerades i Dermatologic Therapy inkluderar några andra vanliga predisponerande faktorer för skabbkontraktion: (13)

Försiktighetsåtgärder att vidta när du har skabb:

Behandla alla familjemedlemmar och nära kontakter
De flesta återkommande skabbinfektioner beror på återinfektion från obehandlade kontakter. Det är så viktigt att dina nära och kära också får skabbbehandling, och glöm inte bort dina husdjur! Även om katter och hundar påverkas av sina egna distinkta kvalsterarter kan de fortfarande drabbas av mänsklig skabb, vilket orsakar en tillfällig hudreaktion och håller kvalstren i ditt hem. Kontakta din veterinär om husdjursbehandlingar för skabb.

Tvätta sängkläder och kläder
Tvätta omedelbart sängkläder och kläder som du använt eller burit sedan tidpunkten för skabbinfektionen. Om du inte är säker på exakt tidpunkt, var säker och tvätta allt du burit och alla sängkläder. Tvättcykeln själv kan inte döda kvalstren, så se till att din torktumlare är på den hetaste inställningen möjligt.

Dammsug möbler och mattor
Efter att ha dammsugit möbler och mattor hemma, se till att kasta dammsugarpåsen eftersom den kan innehålla kvalster. Att använda en ångrengörare med boraxpulver kan vara ännu mer effektivt.

Stanna i ett litet rum eller område
Ju mindre du rör dig, desto mindre behöver du desinficera efter att skabbinfektionen har behandlats. Gör ditt bästa för att hålla ditt hem och miljö fritt från skabb genom att begränsa din exponering för möbler, material och människor. Om du inte kan tvätta dina kläder eller handdukar direkt, lägg dem i en knuten plastpåse; skabbkvalster kan inte överleva utanför kroppen längre än tre dagar.

Undvik att klia på kliande hud
Att klia på din kliande hud ger inte faktiskt lindring eftersom problemet fortfarande finns kvar. Faktum är att att klia på det infekterade området bara gör saken värre eftersom det kan sprida kvalstren över hela kroppen och öka din risk för en sekundär hudinfektion.

Försök att minimera stress

Stress kan öka svårighetsgraden av klåda, vilket kan leda till att man kliar och ökar risken för hudinfektioner. Av den anledningen är det viktigt att minimera stress. Prova stresslindring, som avslappnande övningar som yoga eller att ta en lång promenad. Läs ett kapitel eller en passage från din favoritbok, eller öva meditation. Att hantera en skabb-infektion kan vara svårt att hantera känslomässigt och mentalt, men försök att vara positiv – det finns botemedel, men det tar lite tid.

Ät en hälsosam kost
När du hanterar skabb är det viktigt att din kropps immunsystem är redo att arbeta hårt. Att hålla sig till detoxifierande och antiinflammatoriska livsmedel är fördelaktigt när du rensar kroppen från dessa skadliga kvalster och hanterar biverkningarna av mediciner. Antiinflammatoriska livsmedel hjälper också till att lindra svullnad, klåda och obehag. Några av de bästa livsmedlen att lägga till i din kost inkluderar gröna bladgrönsaker, rödbetor, valnötter, blåbär, lax, kokosolja och benbuljong.

Leave a Comment

Scroll to Top