8 Naturliga Lösningar för mjäll

Naturliga Lösningar för mjäll

Naturliga Lösningar för mjäll

mjäll är det vanliga namnet för infantil seborroisk dermatit, en icke-infektiös hudsjukdom som är mycket vanlig hos spädbarn, vanligtvis börjar de första veckorna av livet och gradvis försvinner efter några veckor eller månader. Vanligtvis orsakar mjäll fjälliga eller oljiga fläckar på ett spädbarns hårbotten, därför namnet.

Seborroisk dermatit kan också hittas runt ett spädbarns öron eller ögonbryn, på ögonlocken, i armhålorna och andra veck som ljumskarna. Hudfläckarna kan antingen vara torra och fjälliga – liknande mjäll – eller oljiga, tjocka och gulaktiga eller brunaktiga. Namnet seborroisk dermatit kommer från det faktum att tillståndet uppstår där det finns flest talgproducerande talgkörtlar på kroppen. (2)

Symptom på mjäll

Vanliga tecken på mjäll inkluderar:
• Fläckar av skalning eller tjocka skorpor på hårbotten
• Oljig eller torr hud täckt med fjälliga vita eller gulaktiga / brunaktiga skalor
• Hudflagor (lika med mjäll)
• Ibland mild rodnad

Naturliga Läkemedel för mjäll

Mestadels behöver mjäll inte medicinsk intervention och det kommer att rensas upp av sig själv inom några månader. Så du behöver faktiskt inte göra något för att bli av med mjäll.

55 8 Naturliga Lösningar för mjäll

Om du vill göra ansträngningar för att minska mjäll eller eventuellt påskynda dess försvinnande, vill du alltid ta det säkra och naturliga sättet! Det betyder att du inte vänder dig till receptbelagda kortison- eller svampdödande krämer, som kan vara giftiga för en babys känsliga hud.

Använd en Luftfuktare
Spädbarn med mjälleksem kan ofta ha torr, känslig hud i allmänhet. Genom att använda en luftfuktare i ditt barns sovrum kan du tillföra mer fukt i luften, vilket hjälper till att minska hudens torrhet. Om du använder luftkonditionering eller värme kan ditt hem och ditt barns hud mycket väl dra nytta av lite extra fuktighet i luften. Luftkonditionering och värmesystem är båda mycket uttorkande. En luftfuktare kan hjälpa till att förbättra alltför torr luft i hemmet.

Daglig Borstning
Föräldrar vill ofta göra något för att minska fjällen som uppstår som ett resultat av mjälleksem. Jag skulle rekommendera att först massera och sedan försiktigt borsta ditt barns hårbotten dagligen för optimala resultat. Massera först försiktigt ditt barns hårbotten med dina fingrar för att lösa upp fjällen. Borsta sedan försiktigt ditt barns hårbotten med en mjuk borste för att ytterligare lösa upp fjällen i mjälleksemsområdena och sopa bort dem.

Oljebehandling
Välj en ren olja som organisk olivolja, kokosolja eller mandelolja. Ta en liten mängd (cirka storleken på en nickel) av olja i din hand och gnugga sedan försiktigt in det på ditt barns hårbotten och se till att den inte rinner i ögonen. Låt oljan verka i 15 minuter (eller så länge du kan hantera). Kamma sedan ut alla fjäll med en kam. När du har avlägsnat alla fjäll, tvätta hårbotten noggrant med en naturlig och mild baby shampoo. Du vill helst inte lämna någon olja kvar för att täppa till porerna.

Välj Baby Shampoo klokt
Många föräldrar har sett sina barns mjälleksem dramatiskt förbättras och snabbt klarna upp efter att ha bytt till en mer naturlig och mild schampo. Många schampon som rekommenderas för spädbarn är faktiskt farliga schampon för spädbarn (eller till och med vuxna!) eftersom de är laddade med tveksamma och giftiga ingredienser.

Fuktighetsbevaring efter schampo
Efter schampo kan du applicera en mild (ju färre ingredienser desto bättre), naturlig fuktighetskräm på din babys hårbotten. Att hårbotten fortfarande är fuktig och varm kommer att hjälpa till att behålla fukt i huden. Detta kan hjälpa till att förhindra att hårbotten blir torr och fjällig eller minska eventuell torrhet och fjällighet som redan finns. Använd en lotion eller balsam som är utformat för spädbarn med känslig hud.

Dietvärdering
En del barnläkare rekommenderar att man överväger barnets kost om han eller hon har mjäll. Om en bebis inte ammas och konsumerar mjölkersättning kan mjället ibland orsakas av en allergi mot mjölkersättning.
Om din bebis har mjäll tillsammans med röda fläckar i ansiktet och ihållande diarré så är det en god idé att prata med din läkare om att byta till en mjölkersättning som är hälsosammare för din bebis.

Prova bikarbonat
Bikarbonatets användningsområden verkar verkligen vara oändliga. För mjäll kan du helt enkelt blanda lika delar bikarbonat och vatten för att bilda en pasta. Applicera pastan direkt på hårbotten och låt den sitta i en minut. Gör det lättare för dig själv och applicera pastan precis innan du ger din bebis ett bad. På så sätt kan du enkelt skölja av den under badet.

Varningar vid mjäll

När du masserar eller borstar din bebis hårbotten för att ta bort fjäll, se till att du gör det mycket försiktigt så att du inte inflammerar problemområdena ytterligare.

Om din bebis mjäll är allvarlig, inte reagerar på hembehandlingar eller sprider sig till din bebis ansikte eller kropp, kontakta en barnläkare. Sök också medicinsk hjälp om mjällflikarna blir mycket röda, svullna, sår eller blöder.

Du kan bli frestad att prova mjällschampo för din bebis mjäll eller så kan det rekommenderas av en läkare. Var försiktig eftersom mjällschampon vanligtvis innehåller starka ingredienser som salicylsyra, som inte rekommenderas för användning hos barn under två år. Prova istället mitt hemgjorda rosmarin mynta schampo som kan ta hand om mjäll och mjälleksem.
Det är också viktigt att se till att din bebis hudtillstånd inte är eksem eller en allergisk reaktion på kost eller kroppsprodukter. Mjäll är osannolikt att fortsätta efter ett barns första födelsedag, men om det gör det, prata med din barnläkare.

Leave a Comment

Scroll to Top