9 Hemlösningar för Svinkoppor

Hemlösningar för Svinkoppor

Hem lösningar för Svinkoppor
Svinkoppor är en höggradigt smittsam bakteriell hudinfektion som vanligtvis påverkar spädbarn och små barn. Tonåringar och vuxna med ett försvagat immunsystem är också mottagliga. Karaktärsdragen för den vanligaste svinkoppor-diagnosen är blåsor med en honungsfärgad skorpa som vanligtvis börjar runt munnen och näsan. Den sprider sig till slut till händer, fötter och bålen. (1) Behandlingar för svinkoppor är tillgängliga för att lindra klåda och obehag som är förknippade med denna akuta hudinfektion.

Vad är Svinkoppor?
Det finns tre huvudtyper av svinkoppor: Non-Bullous Svinkoppor, Bullous Svinkoppor och den allvarligaste sjukdomen, Ecthyma.
Non-Bullous Svinkoppor är den vanligaste. Det kallas ofta “skorvad svinkoppor”. Det börjar vanligtvis i ansiktet i kluster av små röda blåsor. När de börjar spricka, utsöndrar huden en vätska som utvecklas till en guldig skorpa.
Bullous Svinkoppor är mindre vanligt. De första hudlesionerna uppträder vanligtvis på nacken, bålen eller i blöjområdet. Till skillnad från de små icke-bullösa svinkoppor-blåsorna är bullösa svinkoppor-blåsor mycket större. Bullösa svinkoppor-blåsor är fyllda med en klar vätska som blir molnig innan de bryter ut.
Ecthyma är en betydligt allvarligare tillstånd. Blåsorna blir smärtsamma och fyllda med pus, vilket leder till utvecklingen av djupa sår. Liksom den icke-bullösa typen bildas en skorpa över blåsan och såret, vilket utgör en risk för ärrbildning.

Tecken och Symptom


Det första tecknet på icke-bullös svinkoppor hos barn är ofta små kluster av röda blåsor som dyker upp runt näsan och munnen. I början är blåsorna ungefär storleken på en liten finne. När svinkoppor fortsätter att sprida sig kan blåsorna växa till mer än storleken på en femkrona. Även om det vanligtvis inte är smärtsamt är en vanlig svinkoppor-symptom klåda. Klåda är den primära anledningen till dess snabba spridning. Vid icke-bullös svinkoppor och ecthyma kan personer uppleva svullna lymfkörtlar när infektionen fortskrider.

Ecthyma börjar som icke-bullös svinkoppor. Det utvecklas till nekrotiska sår som är långsamma att läka. Detta är vanligast hos personer med ett försvagat immunsystem. Dessa personer inkluderar de med typ 1 eller typ 2 diabetes.

Tecken och symtom
Det första tecknet på icke-bullös svinkoppor hos barn är ofta små röda blåsor som bildar kluster runt näsan och munnen. I början är blåsorna ungefär lika stora som en liten finne. När svinkopporn sprider sig kan blåsorna växa till mer än en femkrona i storlek.

Även om det vanligtvis inte gör ont, är klåda ett vanligt svinkopporsymptom. Klåda är den främsta anledningen till dess snabba spridning. Vid icke-bullös svinkoppor och ektyma kan personer uppleva svullna lymfkörtlar när infektionen fortskrider.
Ektyma börjar som icke-bullös svinkoppor och utvecklas till nekrotiska sår som är långsamma att läka. Detta är vanligast hos personer med ett nedsatt immunsystem. Dessa personer inkluderar de med typ 1 eller typ 2 diabetes, vissa typer av cancer, HIV och andra vars kroppar har svårt att bekämpa bakterier.

Hemlösningar för Svinkoppor

De större blåsorna vid bullös svinkoppor är oftast det första tecknet på denna hudinfektion. Vätskan rinner oftast inte och blåsorna kan läka utan ärrbildning. (4) Vid en allvarlig utbrott av bullös svinkoppor har flera områden på kroppen lesioner, och ytterligare symtom som svaghet, feber och diarré är närvarande.
Även om det är sällsynt kan personer med någon av de tre typerna av svinkoppor uppleva en låggradig feber, illamående och allmän sjukdomskänsla när kroppen bekämpar bakterierna.

Orsaker och riskfaktorer för Svinkoppor

Svinkoppor orsakas antingen av streptokocker eller stafylokocker aureus. Dessa bakterier tränger in i kroppen genom en öppen sårskada, brännskada, insektsbett eller till och med bara genom irriterad hud. (5) Detta är varför svinkoppor så ofta ses runt näsan och munnen på unga barn efter en förkylning eller under allergisäsongen

Som nämnts ovan är personer med ett försvagat eller nedsatt immunsystem i större riskzonen för att utveckla svinkoppor än de med ett starkt immunsystem. För att effektivt skydda mot ett svinkoppor-utbrott är det viktigt att hålla sår rena och täckta. Det är också viktigt att tvätta händerna regelbundet för att förhindra att ohälsosamma bakterier tränger in i kroppen.
Svinkoppor förekommer oftast hos barn i åldrarna 2 till 5 år. Eftersom svinkoppor är mycket smittsamt sprids det snabbt genom daghem och skolor. En riskfaktor för äldre barn och tonåringar är att delta i kontaktsporter som brottning, fotboll och cheerleading. Oavsett ålder

9 Naturliga Behandlingar för Svinkoppor

Grapefruktkärnextrakt
Grapefruktkärnextrakt är känt för att bekämpa candida- och svampinfektioner. En ytterligare fördel med grapefruktkärnextrakt är dess förmåga att bekämpa staphylococcus aureus eller MRSA, en av bakterierna som orsakar svinkoppor. En studie från 2004 från avdelningen för biologiska vetenskaper vid Manchester Metropolitan University i Manchester, Storbritannien, fann att en kombination av grapefruktkärnextrakt och geraniumolja visade “störst antibakteriella effekter mot MRSA”. (9)

Ingefära
Länge använd i Ayurvedisk praxis för att bekämpa bakterier, öka immunsystemets funktion och minska inflammation, kan ingefära hjälpa till att påskynda läkning under en svinkoppor-infektion. Inkorporera ingefära i din kost genom att lägga till den i smoothies och salladsdressningar eller dricka en barnvänlig apelsinmorots- och ingefärsjuice.

Äppelcidervinäger
Välkänd för sin förmåga att detoxifiera kroppen, balansera blodsockret och som en behandling för sura uppstötningar, är hudvård en annan effektiv användning av äppelcidervinäger. Under en svinkoppor-utbrott, applicera ren äppelcidervinäger på blåsor och lesioner för att bekämpa bakterierna och lindra inflammationen.

Gurkmeja
En nyligen publicerad studie i Journal of Tropical Medicine visar att curcumin visar kraftfull antibakteriell aktivitet mot staphylococcus aureus. Forskare är överens om att ytterligare undersökning är nödvändig för att fullt ut förstå curcumins effekt och hur man bäst kan utnyttja den. (10)

Medan forskare fortsätter att undersöka omfattningen av gurkmejas fördelar och antibakteriella krafter kan den användas för att minska inflammationen i lesionerna och den associerade klådan och allmänna obehaget. Blanda 1 tesked malen gurkmeja med 1 matsked kokosolja och applicera på drabbade områden. Täck med ett non-stick bandage eftersom gurkmeja kan fläcka kläder. Skölj dagligen och applicera igen tills det läker.

Kokosolja
När det appliceras topiskt, gör laurinsyran i kokosolja huden oattraktiv för vissa patogener, inklusive bakterier. I grund och botten skapar den en osynlig barriär som kan avvärja bakterier, virus och svamp när den används som en lotion. Kokosolja hjälper till att detoxifiera kroppen.

Manuka Honung
Manuka honung har länge varit uppskattad för sin starka antifungaliska, antivirala och antibakteriella effekt, och har hög antimikrobiell aktivitet. De många hälsofördelarna med Manuka honung kan vara till hjälp under en utbrott av svinkoppor för att snabba på läkning hos barn eller vuxna. Forskare vid Cardiff University i Wales fann att när celler med MRSA utsattes för Manuka honung, avbröts celldelningen, vilket ledde forskare att tro att MRSA:s övergripande tillväxt saktades ned. (11) Detta stödjer användningen av Manuka honung på sår och infektioner för att bekämpa ett brett spektrum av virus, svampar och bakterier.

Goldenseal
Forskare från University of North Carolina:s avdelning för kemi och biokemi fann att användningen av Goldenseal (H. canadensis bladextrakt) för att behandla hudinfektioner är motiverad. (12) Av särskilt intresse i denna studie är det faktum att H. canadensis verkar mot MRSA, en av bakterierna som orsakar svinkoppor. Under kampen mot en infektion som svinkoppor kan Goldenseals hälsofördelar ge en kraftfull dubbelverkande effekt. Inuti kroppen hjälper det till att öka immunsystemets respons, och utvärtes kan det bekämpa bakterier som orsakar infektioner. För utvärtes användning, gör en stark te-lösning och, när den svalnat, applicera på lesionerna som du skulle med en ansiktstoner för att hjälpa till att ta bort skorporna som orsakas av vätskan från blåsorna.

Grönt Te
Länge hyllad för sina läkande och hälsofördelar, har forskare funnit att grönt te kan hämma och döda ett brett spektrum av bakterier. Teoretiskt sett kan användning av grönt te topikalt hjälpa till att förhindra spridning över kroppen, samt till andra icke-infekterade individer. Förutom att använda det utvärtes, är det en bra idé att stärka immunsystemet med mitt lugnande recept på grönt te-kycklingsoppa för att få ut det mesta av detta läkande te under en bakterieinfektion.

Tea Tree Olja
Använd i hundratals år inom traditionell medicin, är användningen av tea tree olja vida accepterad för dess fördelar och användningsområden. Den har visat sig vara effektiv för att behandla acne, eksem, psoriasis, ringorm och för hudinfektioner.

Tips för att förebygga svinkoppor

Även om svinkoppor är mycket smittsamt och vanligt, finns det några saker du kan göra för att förebygga infektion.

Praktisera god hygien.
Att lära unga barn hur man tvättar händerna ordentligt kan hjälpa till att förebygga en mängd olika sjukdomar, från vanlig förkylning till svinkoppor. Använd en naturlig antibakteriell handtvål, flera gånger om dagen. Blanda ½ kopp Castile tvål, ½ kopp destillerat vatten, 1 tesked vitamin E-olja, 1 matsked kokosolja, 10 droppar pepparmintolja och 30 droppar tea tree-olja i en dispenser. Skaka väl och använd som vanlig tvål.

Håll naglarna korta.
Bakterier, smuts, virus och till och med svampar trivs under naglarna. Även om att tvätta händerna ofta hjälper, är det viktigt för små barn att hålla naglarna korta för att förhindra spridning under en utbrott av svinkoppor eller andra smittsamma hudtillstånd.

Ät för att öka immunsystemets respons.
Följ en balanserad kostplan som innehåller massor av färska frukter och grönsaker samt magra proteiner. Utformad för att minska inflammation, eliminera gifter och optimera näringsämnen, är det ett bra sätt att bekämpa sjukdom och infektion innan uppkomsten.

Försiktighetsåtgärder

Efter att svinkopporbehandlingen har börjat är det fortfarande viktigt att den smittade personen begränsar kontakten tills lesionerna och blåsorna inte längre sprider sig och utsöndrar vätskor. Bakterierna som orsakar svinkoppor sprider sig lätt genom tillfällig kontakt, inklusive på sängkläder, handdukar och kläder.

Övervaka svinkoppor noggrant hos vuxna och barn. Många upplever att ta dagliga foton av de drabbade områdena kan hjälpa dig att följa spridningen och läkningshastigheten. Om den smittade personen har typ 1 eller typ 2-diabetes eller på annat sätt har ett komprometterat immunsystem, undersök alla de drabbade områdena dagligen för eventuella förändringar som indikerar att behandlingen inte fungerar.

Leave a Comment

Scroll to Top