De 7 bästa eteriska oljorna för hårväxt

eteriska oljorna för hårväxt
My project 1 20 De 7 bästa eteriska oljorna för hårväxt

Eteriska oljorna för hårväxt

När det gäller att använda eteriska oljor för håret finns det många fördelaktiga val. Oavsett om du vill tjockna ditt hår, behandla mjäll och torr hårbotten, ge ditt hår styrka och glans eller naturligt ljusa upp ditt hår, är eteriska oljor mycket säkrare och lika effektiva som konventionella hårvårdsprodukter.

De är också mer kostnadseffektiva – en flaska med din favorit eteriska olja kan inte bara närma ditt hår, utan det kan också hjälpa till att minska stress, lindra smärta och bekämpa hudinfektioner. Dessutom är eteriska oljor helt naturliga, vilket innebär att de är fria från farliga kemikalier och bättre för miljön och ditt hem också.

Vilka är de bästa eteriska oljorna för hårväxt?

Rosmarin för hårväxt
Rosmarinolja är en av de bästa eteriska oljorna för hårtjocklek och tillväxt. Den används för att öka cellulär metabolism, vilket stimulerar hårväxt och främjar läkning. Forskning visar till och med att rosmarinolja verkar lika bra som minoxidil, en konventionell topisk behandling mot håravfall.
När det gäller att förbättra din hålhälsa inkluderar fördelarna med rosmarinolja också att förhindra skallighet, sakta ner gråningsprocessen och behandla mjäll och torr hårbotten. För att använda rosmarinolja för ditt hår, blanda den med olivolja och lavendelolja (olivoljahårbehandling med rosmarin och lavendel), och massera sedan blandningen i hårbotten i cirka två minuter. Låt det vara i håret i tre till fyra timmar och tvätta sedan håret som vanligt.

Rosmarin eterisk olja spansk ct. kamfer De 7 bästa eteriska oljorna för hårväxt

Lavendel för hårväxt
Studier har visat att lavendelolja har hårväxt-främjande effekter. I en djurstudie från 2016 visade topikal applikation av lavendelolja på betydligt ökade antalet hårfolliklar hos honmus. Lavendelolja kunde också fördjupa djupet av hårfolliklarna och tjockna den termiska lagret.
Lavendelolja har antimikrobiella egenskaper och kan användas för att bekämpa bakteriella och svampiga störningar. Några andra fördelar med lavendelolja är dess förmåga att lugna hårbotten och behandla torr hud och hår. Dessutom kan lavendelolja användas för att skapa en lugn och stressfri miljö, eftersom emotionell stress är en faktor som kan bidra till uttunnat hår.

Läs nästa: Topp 5 Användning av rosmarinolja och fördelar för hårväxt.

Kamomill för hårväxt
Kamomillolja är en utmärkt eterisk olja för håret eftersom den ger glans och mjukhet till ditt hår samtidigt som den lugnar din hårbotten. Visste du att kamomillolja kan användas för att naturligt ljusa upp ditt hår? Blanda fem droppar kamomillolja med en matsked havssalt och en tredjedels kopp bikarbonat. Använd varmt vatten för att skapa en pasta och applicera blandningen på ditt hår. Massera in det i din hårbotten och vid basen av ditt hår, låt sedan blandningen sitta i cirka en halvtimme innan du sköljer ut det. Om du vill ha en djärvare effekt kan du behålla pastan medan du sitter i solen.

Cederträ för hårväxt
Cederträ används för att hjälpa till att stimulera hårsäckarna genom att öka cirkulationen i hårbotten. Det kan främja hårväxt och sakta ner håravfall, och det kan också behandla tunt hår och olika typer av alopeci. Cederträ kan appliceras topiskt på hårbotten och håret. Det blandar sig bra med milda oljor som lavendel och bäraroljor som kokosolja. Du kan också lägga till två till tre droppar cederskogsolja i din hemgjorda balsam.

eteriska oljorna för hårväxt

Clary Sage för hårväxt
En viktig estrar i Clary Sage eterisk olja som kallas linalylacetat minskar inflammation på huden och reglerar produktionen av olja på huden. Clary Sagefungerar också som ett naturligt botemedel mot utslag och fungerar som ett antibakteriellt medel. Kanske viktigast av allt kan Clary Sage användas för att hjälpa dig att lindra stress och balansera hormoner.

Tre typer av håravfall kan vara associerade med höga stressnivåer: telogen effluvium, trichotillomani (hårdragning) och alopecia areata. Eftersom Clary Sage kan användas för att lindra stress och minska kortisolnivåerna i kroppen fungerar det som ett naturligt botemedel mot stressinducerat håravfall.

Clary Sage fungerar bra med jojobaolja. De två kan hjälpa till att reglera produktionen av olja på huden, vilket hjälper dig att undvika fjälliga eller flagiga fläckar som leder till mjäll. För att lindra stress, vilket är förknippat med håravfall, kan du sprida ut salvia sclarea olja hemma eller applicera några droppar på handlederna, templen och fotsulorna.

Citrongräs olja för hårväxt
Citrongräs eterisk olja har läkande egenskaper och fungerar som en effektiv rengöringsmedel och deodorizer. Det kan stärka dina hårsäckar och lugna en kliande och irriterad hårbotten.

Några extra fördelar med citrongräs olja inkluderar dess förmåga att fungera som ett naturligt insektsavvisande medel, repellerande, lindra stress (som är förknippad med håravfall) och behandla huvudvärk.

Du kan lägga till 10 droppar av citrongräsolja i din schampo- eller balsamflaska, eller så kan du massera två till tre droppar i din hårbotten tillsammans med balsam dagligen. Citrongräsolja kan också spridas i hemmet för att minska stress och avgifta utrymmet.

Pepparmynta för hårväxt
Pepparmyntsolja hjälper till att stimulera hårbotten och kan behandla mjäll och till och med löss på grund av dess kraftfulla antiseptiska egenskaper. Forskning visar att pepparmyntsolja också främjar hårväxt.
Pepparmynta ger en trevlig kylande känsla vid topisk applicering och har lugnande effekter för att minska inflammation i huden. Förutom dessa användningsområden för pepparmyntsolja, fungerar den också för att ge energi till ditt sinne, höja ditt humör och lindra spänning eller huvudvärk.

Lägg till två till tre droppar av pepparmynta i ditt schampo eller balsam för en snabb uppfriskning under din morgondusch.

Fördelar med eteriska oljor för hår

Stimulera hårväxt med eteriska oljor


Det är vanligt att personer som lider av håravfall vänder sig till hårtransplantation och topiska håravfallsprodukter i hopp om att återfå fullt hår, men din första försvarslinje när det gäller att bekämpa håravfall bör vara att ta itu med grundorsaken, vare sig det handlar om att öka cirkulationen, bekämpa inflammation eller tillföra fukt.Det fantastiska med eteriska oljor är att några droppar kan göra alla dessa saker för dig. Du behöver inte använda produkter som innehåller kemikalier för att stimulera hårväxt – eteriska oljor som rosmarin och cederträ kan användas topiskt för att hjälpa dig att förebygga och vända håravfall.

Pepparmynta eterisk olja De 7 bästa eteriska oljorna för hårväxt

Bli av med mjäll
En annan vanlig oro är hur man blir av med mjäll, en hudsjukdom som påverkar 50 procent av världens befolkning. Mjäll orsakas av uppbyggnaden av döda hudceller, och i mer allvarliga fall försämrar en jästliknande organism det. Det kan också orsakas av hårvårdsprodukter som innehåller kemiska ingredienser som gör din hårbotten röd, kliande och fjällig.

De milda, läkande och fuktgivande egenskaperna hos eteriska oljor som lavendel och citrongräs hjälper dig att bekämpa mjäll på ett naturligt sätt – lindra vanliga hårvårdsproblem som flagnande och kliande hårbotten.

Näringsbehandla Ditt Hår
Människor tenderar att spendera mycket pengar på hårvårdsprodukter som används för att få håret att se glansigare, slätare och rakt ut. Tyvärr gör många av dessa produkter mer skada än nytta.
Keratinbehandling innehåller till exempel giftiga ingredienser som formaldehyd, som är känt för att vara en mänsklig carcinogen.

I stället för att vända dig till dessa konventionella metoder kan du använda essentiella oljor för hår som gör dina lockar starkare och hälsosammare, utan de potentiella biverkningarna. De återfuktande, lugnande, antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaperna hos essentiella oljor fungerar för att nära ditt hår naturligt.


Förhindra Fettigt Hår
Dina talgkörtlar, eller oljekörtlar, är ansvariga för att bibehålla rätt hydreringsnivåer genom talget eller oljan som de producerar. Detta är vad som ger ditt hår en hälsosam glans, men när dina körtlar producerar för mycket olja kan det få ditt hår att se fett ut, även när du tvättade det samma morgon.

Vissa essentiella oljor, som pepparmynta, kan hjälpa dig att kontrollera talgproduktionen, vilket gör ditt hår fritt från olja och glänsande.


Minska Stress och Balansera Hormoner
Forskning visar att stress är förknippad med håravfall och så är en hormonobalans. Stress utlöser inflammation och inducerar tidigt håravfall, vilket leder till håravfall.
Det kan verka för enkelt, men helt enkelt att sprida lugnande och stresslindrande essentiella oljor för hormoner, som lavendel och clary sage, hemma kan hjälpa till att naturligt vända håravfall.

Du kan helt enkelt kombinera dina essentiella oljor för hår och en bärande olja av ditt val och massera blandningen i din hårbotten. Du kan också lägga till essentiella oljor till din dagliga schampo eller balsam.

Leave a Comment

Scroll to Top