De 7 bästa eteriska oljorna för hosta

eteriska oljorna för hosta
My project 1 20 De 7 bästa eteriska oljorna för hosta

Eteriska oljorna för hosta

Tillsammans med vanlig förkylning, influensa och andra luftvägsinfektioner följer ofta en hosta som håller dig vaken på natten och begränsar din förmåga att andas med lätthet. Trots att så många lider av hosta varje år är många inte medvetna om de naturliga botemedlen som verkligen är effektiva. Det finns flera eteriska oljor för hosta som har antispasmodiska, slemlösande, antivirala och antibakteriella egenskaper.

Vilka är de esteriska oljorna för hosta?

Eukalyptus
Eukalyptus är en utmärkt eterisk olja för hosta eftersom den fungerar som en slemlösande och hjälper till att rensa kroppen från mikroorganismer och gifter som gör dig sjuk. Den utvidgar också dina blodkärl och tillåter mer syre att komma in i dina lungor, vilket kan vara till hjälp när du ständigt hostar och har svårt att få luft. Dessutom har huvudkomponenten i eukalyptusolja, cineol, antimikrobiella effekter mot många bakterier, virus och svampar.

Pepparmynta
Pepparmyntsolja är en topp eterisk olja för bihåleträngsel och hosta eftersom den innehåller mentol och har både antibakteriella och antivirala egenskaper. Mentol har en kylande effekt på kroppen och kan förbättra näsflödet när du är täppt genom att rensa dina bihålor. Pepparmynta kan också lindra en kliande hals som gör att du hostar torrt. Den är också känd för att ha antitussiv (antihosta) och antispasmodiska effekter.

eteriska oljorna för hosta

Rosmarin
Rosmarinolja har en avslappnande effekt på din trakeala släta muskler, vilket hjälper till att lindra din hosta. Som eukalyptusolja innehåller rosmarin cineol, vilket har visat sig minska frekvensen av hostattacker hos patienter med astma och rhinosinusit. Rosmarin har också antioxidativa och antimikrobiella egenskaper, så det fungerar som en naturlig immunsupporter.

Citron
Citron eterisk olja är känd för sin förmåga att stärka ditt immunsystem och stödja lymfatisk dränering, vilket kan hjälpa dig att övervinna hosta och förkylning snabbt. Den har antibakteriella, antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör den till en bra verktyg för att stödja din immunitet när du kämpar med en luftvägsinfektion. Citron eterisk olja gynnar också ditt lymfsystem, vilket skyddar din kropp från yttre hot, genom att förbättra blodflödet och minska svullnad.

Eukalyptus eterisk olja Globulus De 7 bästa eteriska oljorna för hosta

Oregano
Två aktiva ingredienser i oreganoolja är tymol och karvakrol, båda med kraftfulla antibakteriella och svampdödande egenskaper. Forskning tyder på att på grund av dess antibakteriella aktiviteter kan oreganoolja användas som ett naturligt alternativ till antibiotika som ofta används för att behandla luftvägssjukdomar. Oreganoolja visar också antiviral aktivitet och eftersom många luftvägssjukdomar faktiskt orsakas av virus och inte bakterier, kan detta vara särskilt fördelaktigt för att lindra tillstånd som leder till hosta.

Tea Tree
Det tidigaste kända användningen av tea tree, eller malaleuca-plantan, var när Bundjalung-folket i norra Australien krossade bladen och inhalerade dem för att behandla hosta, förkylningar och sår. En av de mest välundersökta fördelarna med tea tree-olja är dess kraftfulla antimikrobiella egenskaper, vilket ger den förmågan att döda dåliga bakterier som leder till luftvägssjukdomar. Tea tree har också visat antiviral aktivitet, vilket gör den till ett användbart verktyg för att behandla orsaken till din hosta och fungera som en naturlig desinfektionsmedel. Dessutom är tea tree-olja antiseptisk och har en uppfriskande doft som hjälper till att rensa slem och lindra hosta och andra luftvägssymptom.

Frankincense
Frankincense (från träd av Boswellia-arterna) har traditionellt hyllats för sin positiva effekt på luftvägssystemet; den har traditionellt använts i ånginhalationer, bad samt massage för att hjälpa till att lindra hosta, förutom slem, bronkit och astma. Frankincense anses vara mild och tolereras generellt väl på huden på egen hand, men vid tvekan, späd alltid ut med en bärarolja.

Försiktighetsåtgärder


Det är viktigt att dina eteriska oljor mot hosta är 100 procent terapeutiska oljor, särskilt om du använder eteriska oljor internt. Du bör också bekanta dig med säkerheten kring eteriska oljor, särskilt om du är gravid, vårdar ett barn eller planerar att använda oljorna internt.

Av dessa sju eteriska oljor mot hosta bör eukalyptus, rosmarin och tea tree inte användas under graviditeten. Om du är gravid och planerar att använda oreganoolja, var försiktig och prata med din vårdgivare i förväg.

Leave a Comment

Scroll to Top