Top 3 Eteriska oljor för att balansera hormoner

smiling woman large Top 3 Eteriska oljor för att balansera hormoner
My project 1 20 Top 3 Eteriska oljor för att balansera hormoner

Eteriska oljor för att balansera hormoner

Användning av eteriska oljor fortsätter att förbluffa mig, då de kan användas för att behandla så många sjukdomar och förbättra så många aspekter av din hälsa. För att använda eteriska oljor för hormoner och uppnå balans, finns det tre huvudsakliga eteriska oljor som vi kommer att täcka: eterisk olja av muskatellsalvia, timjan och sandelträ.

  1. Clary Sage Eterisk olja

En studie från 2014 publicerad i Journal of Phytotherapy Research fann att inhalering av eterisk olja av Clary Sage hade förmågan att minska kortisolnivåerna med 36% och förbättra sköldkörtelhormonnivåerna.

Studien gjordes på 22 postmenopausala kvinnor i 50-årsåldern, varav vissa hade diagnosticerats med depression, och vid slutet av försöket uttalade forskarna att “eterisk olja av muskatellsalvia hade en statistiskt signifikant effekt på att sänka kortisolnivåerna och hade en antidepressiv effekt som förbättrade humöret.” Detta är bara en av de många studierna som bevisar fördelarna med eterisk olja av muskatellsalvia för hormoner.

Den största fördelen med Clary Sage Eterisk olja är att den hjälper till att balansera östrogenproduktionen i kroppen. Många hälsoproblem idag, till och med saker som infertilitet, PCOS och östrogenbaserade cancerformer, orsakas av överskott av östrogen i kroppen – delvis på grund av vår konsumtion av hög-östrogenmat.

Eftersom Clary Sage Eterisk oljahjälper till att balansera ut dessa östrogennivåer är den en otroligt effektiv eterisk olja som hjälper till vid en rad olika hormonobalanser. Så oavsett om du letar efter naturliga botemedel mot PMS-kramper under månaden eller redan vet att du har överskott av östrogen i din kropp, är Clary Sage en utmärkt eterisk olja att överväga att lägga till i din rutin för eteriska oljor.

Eteriska oljor för att balansera hormoner

2) Timjanolja

Forskning som diskuterats i Proceedings of the Society of Experimental Biology and Medicine har upptäckt att timjan eterisk olja har progesteronbalanserande effekter. Timjanoljans fördelar för kroppen inkluderar förbättrad produktion av progesteron. Både män och många kvinnor har låga nivåer av progesteron, och låga nivåer av progesteron har kopplats till infertilitet, PCOS och depression, samt andra hormonobalanser i kroppen.

Förbättrat progesteron gör timjan till en utmärkt eterisk olja som du kan använda för att naturligt balansera hormonerna i din kropp. Dessutom är det mycket bättre än att vända sig till syntetiska behandlingar, såsom hormonersättningsterapi, vilket kan göra dig beroende av receptbelagda läkemedel, maskera symptom medan sjukdomar utvecklas i andra delar av kroppen och ofta orsakar allvarliga biverkningar.

3) Sandelträolja

Av de tre eteriska oljorna för hormoner är sandelträ eterisk olja mycket effektiv vid att balansera testosteronnivåerna hos både män och kvinnor.

Sandelträ har faktiskt använts som en naturlig afrodisiakum, vilket gör det till en eftertraktad ingrediens i herrparfymer, liksom vissa parfymer, sedan åratal tillbaka. Dessutom har det en fantastisk doft. För män med lågt testosteron är att tillsätta några droppar sandelträolja i din hemgjorda deodorant eller din egen hemgjorda lotion inte bara ett bra sätt att lukta gott – det är också ett bra sätt att få några extra hälsofördelar av att förbättra din libido och hormoner.

Sandeltra eterisk olja Top 3 Eteriska oljor för att balansera hormoner

Hur använda man eteriska oljor för att balansera hormoner?

En av mina favorit-användningar av eteriska oljor är att helt enkelt blanda lite kokosolja med den eteriska oljan och gnugga den på olika områden på kroppen. Eftersom eteriska oljor är så små molekylärt kan de faktiskt absorberas in i din kropp genom din hud, så du kan få fullständiga effekter på hela kroppen genom att helt enkelt applicera eteriska oljor direkt på huden. Några andra eteriska oljor som också är kända för att balansera och stödja hormonhälsan i kroppen inkluderar rosenolja, som också har använts som ett afrodisiakum, samt en naturlig humörhöjare.

Det har visat sig hjälpa till att förbättra serotonin och andra neuropeptider i hjärnan – aka de bra humörhormonerna. Vi har också funnit att lavendelolja och kamomillolja är effektiva för att minska stress, vilket naturligt sänker kortisolnivåerna, vilket är mycket viktigt för kroppen när den försöker övervinna sjukdom.

Generellt sett är en av de bästa eteriska oljorna för sköldkörtelfunktion och autoimmuna problem rökelseolja, som minskar inflammation och hjälper till att sänka kortisolnivåerna.

Så om du vill ha mer balanserade hormoner rekommenderar jag personligen att överväga clary sage-olja tillsammans med timjanolja och specifikt för män, lite tillsatt sandelträolja. Du kan helt enkelt lägga några droppar på din hand och gnugga det på huden, eller kombinera dem med några av dina egna personvårdsprodukter.

Leave a Comment

Scroll to Top