Topp 4 Eteriska Oljor för Huvudvärk

Top 4 eteriska oljor för huvudvärk
My project 1 20 Topp 4 Eteriska Oljor för Huvudvärk

Eteriska Oljor för Huvudvärk

Huvudvärk kan bero på intensiv fysisk ansträngning, allergier, sinustryck (sinuit), trängsel, vissa livsmedel och sensorisk stimuli.

Alla dessa utlösare kan minimeras eller till och med elimineras med eteriska oljor. En stor orsak till huvudvärk hos kvinnor är hormonella förändringar. Fluktuationer i östrogen kan utlösa huvudvärk hos många kvinnor, särskilt omedelbart före eller under deras menstruation när östrogennivåerna sjunker.

Kvinnor kan utveckla migrän under graviditeten eller klimakteriet på grund av hormonella obalanser. Hormonella läkemedel kan till och med förvärra huvudvärk, så användning av eteriska oljor som en mild och naturlig behandling rekommenderas. Lavendel och rosmarinoljor är till exempel lugnande oljor som lindrar smärta och minskar spänningar.

Båda oljorna används för att behandla PMS-symtom och hormonella obalanser, inklusive huvudvärk och migränattacker. En annan stor utlösare av huvudvärk är stress, som kan minskas genom att använda lavendel- och pepparmintolja aromatiskt. Förändringar i sömnmönster kan också leda till huvudvärk – lyckligtvis fungerar lavendel som ett mildt sömnmedel som hjälper personer som lider av sömnlöshet eller brist på sömn.

Eteriska oljor fungerar som behandling mot huvudvärk eftersom de säkert och effektivt behandlar huvudvärkstriggern genom att komma till roten av problemet istället för att bara minimera smärtan tillfälligt. Dessutom, när du använder Eteriska Eteriska oljor för huvudvärk genom en diffuser, finns det inga obehagliga biverkningar och du har full kontroll över din dos – och kan anpassa den för den typ av huvudvärk du upplever.

Hur behandlar eteriska oljor huvudvärk?

Top 4 eteriska oljor för huvudvärk

Till skillnad från smärtstillande medel som vanligtvis används för att behandla huvudvärk och migrän idag, fungerar eteriska oljor som ett effektivare och säkrare alternativ. Eteriska oljor ger lindring, hjälper cirkulationen och minskar stress. De har också massor av andra hälsofördelar och stärker ditt immunsystem istället för att ställa till med problem för dina vitala organ. Verkligen, det finns få säkrare, mer fördelaktiga sätt att lindra huvudvärk än genom att använda eteriska oljor för huvudvärk. Det borde inte komma som en överraskning med

Top 4 eteriska oljor för huvudvärk

  1. Pepparmynta olja
  2. Lavendelolja
  3. Eukalyptusolja
  4. Rosmarinolja

Pepparmynta 

Pepparmyntaoljans användningsområden och fördelar inkluderar dess långvariga kylande effekt på huden, förmågan att hämma muskelkontraktioner och dess roll i att stimulera blodflödet i pannan när den appliceras topiskt. För att förbättra blodcirkulationen, minska smärta och lindra spänningar, späd två till tre droppar pepparmintolja med kokosolja och gnugga in det på axlarna, pannan och nackens baksida.

Lavendel

Lavendelolja har olika terapeutiska och läkande egenskaper. Den inducerar avslappning och lindrar spänningar och stress – fungerar som ett lugnande medel, antidepressivt medel, anti-ångestmedel, ångestdämpande medel, antikonvulsiv och lugnande medel. Det finns också växande bevis på att lavendelolja fungerar som en effektiv behandling av neurologiska tillstånd och sjukdomar.

Lavendeloljans fördelar inkluderar att lindra känslor av rastlöshet och störd sömn, två symtom på huvudvärk. Den reglerar också serotonin-nivåerna, vilket hjälper till att minimera smärta i nervsystemet som kan leda till migränattacker. För att minska muskelspänningar, öka humöret, hjälpa sömnen och lindra stress, sprid fem droppar lavendelolja hemma eller på kontoret. Du kan också applicera lavendelolja topiskt på nackens baksida, tinningarna och handlederna för att lindra stress eller spänningshuvudvärk.

För att slappna av kroppen och sinnet, lägg till fem till tio droppar lavendelolja i ett varmt bad och ta djupa andetag så de lugnande egenskaperna börjar ta effekt och minska huvudvärksspänningar.

Eukalyptus

Eukalyptus fungerar som ett slemlösande medel – det hjälper till att rena kroppen från gifter och skadliga mikroorganismer. Det öppnar också näsöppningarna och eliminerar bihåletrycket som kan leda till en obehaglig huvudvärk, samtidigt som det främjar emotionell balans och ökar humöret. Späd två till fyra droppar eukalyptusolja med en bärarolja och applicera den topiskt på bröstet, nackens baksida, tinningarna och pannan. Detta eliminerar näsförstoppning och rensar dina luftvägar – lindrar bihålespänningar som leder till en huvudvärks- eller migränattack.

Pepparmynta eterisk olja Topp 4 Eteriska Oljor för Huvudvärk

Hur man använder eteriska oljor för huvudvärk

Migränhuvudvärk:

En migrän är en allvarlig och smärtsam typ av huvudvärk som är förknippad med pulserande smärta, illamående och ökad känslighet för ljus. Migrän kan utlösas av stress, ångest, sömnbrist och hormonella förändringar. Massera lavendel- eller pepparmyntsolja i tinningarna och nackens baksida för att lindra migränhuvudvärk och lindra känslor av illamående och ångest. Spänningshuvudvärk: Dessa kallas “stresshuvudvärk” och kännetecknas som en konstant tryckande smärta. Spänningshuvudvärk framkallas vanligtvis av känslor av stress och tryck.

Använd eukalyptus- eller pepparmyntsolja topiskt på tinningarna, pannan och handlederna för att lindra stress och minska spänningar. För att lindra sinnet, tillsätt 5-10 droppar lavendelolja till ett varmt bad, eller följ detta recept för mina hemgjorda helande badsalter.

Sinushuvudvärk: När membranen i bihålorna blir inflammerade och svullna kan du uppleva tryck i pannområdet där dessa håligheter finns, vilket resulterar i en sinushuvudvärk. Använd eukalyptusolja topiskt på bröstet, nästippen och tinningarna för att öppna upp näspassagen och lindra sinustensionen.


Sockersugshuvudvärk: Detta är smärta som orsakas av låga blodsockernivåer. Blanda lika delar lavendel, rosmarin och kokosolja, och applicera topiskt på baksidan av nacken, tinningarna och pannan. Eller ta 1 droppe rosmarin internt med en smoothie eller en kopp soppa.

Möjliga biverkningar av eteriska oljor för huvudvärk

När du använder dessa eteriska oljor för huvudvärk, särskilt på känsliga områden som näsan och pannan, är det bäst att först utspäda oljan. Om du aldrig har använt en olja tidigare, gör en snabb patchtest på en liten hudområde innan du applicerar på större områden.

Leave a Comment

Scroll to Top