Top 5 Eteriska Oljor för artrit

Top 5 Eteriska Oljor för artrit
My project 1 20 Top 5 Eteriska Oljor för artrit

Kan du använda Eteriska Oljor för artrit?

Artrit är en ledsjukdom som orsakar svullnad och smärta i och runt lederna. Det klassificeras vanligtvis antingen som osteoartrit eller reumatoid artrit. Även om ordet artrit faktiskt betyder ledinflammation, används det ganska brett inom folkhälsan för att beskriva mer än 100 reumatiska sjukdomar och tillstånd som påverkar leder, vävnaderna som omger leden och annan bindväv. Mönstret, svårighetsgraden och platsen för symtom kan variera – vanligtvis karaktäriseras dock reumatiska tillstånd av smärta och stelhet i och runt en eller flera leder. Symptomen kan utvecklas gradvis eller plötsligt, och vissa reumatiska tillstånd kan involvera immunsystemet samt olika inre organ i kroppen.

Eteriska oljor för artrit

Eteriska oljor är naturliga växtprodukter, de flesta av dem har antioxidativa, antibakteriella, svampdödande och antiinflammatoriska egenskaper. Eteriska oljor från ingefära, apelsin och svartkumminfrön har visat sig lovande för lindring av symtom vid ledgångsreumatism.

Hur fungerar Eteriska oljor för artrit?

Eteriska oljor och deras komponenter absorberas snabbt genom huden och kan upptäckas i blodplasma efter topikal applicering. Därför representerar topisk dermal applicering av Eteriska oljor en effektiv metod att direkt tillföra en naturlig antiinflammatorisk substans till inflammationsområdet. Här är de fem mest fördelaktiga Eteriska oljorna för ledgångsreumatism:

1) Ingefära

Eterisk olja från ingefära är en fantastisk läkande agent som innehåller kemikalier med analgetiska och antiinflammatoriska effekter på kroppen. Den har visat sig hjälpa till att minska smärta som är förknippad med ledgångsreumatism, vilket gör den till en utmärkt smärtlindring. Den ger denna lindring genom att verka på vanilloidreceptorer, som finns på sensoriska nervändar. Ingefära ger en lätt brännande känsla liknande den initiala intensiva brännande känslan du får när du konsumerar stark peppar. Medan det vanligtvis bara varar några sekunder har forskare upptäckt att det påverkar smärtvägarna direkt och ganska snabbt i de flesta fall, vilket lindrar inflammationen som i sig orsakar smärta

Ingefara eterisk olja Top 5 Eteriska Oljor för artrit

2)Gurkmeja

Den mest aktiva ingrediensen i gurkmeja, kurkumin, har blivit känd som en utmärkt antiinflammatorisk substans. Gurkmejas fördelar inkluderar att den är mycket effektiv för att hjälpa människor hantera ledgångsreumatism.

3)Rökelse

Rökelseolja kan hämma produktionen av nyckelinflammatoriska molekyler som är associerade med tillstånd som ledgångsreumatism och kan vara användbar för att hjälpa till att förhindra nedbrytningen av broskvävnad. Detta har visat sig signifikant minska nivåerna av inflammation, vilket gör det till ett naturligt behandlingsalternativ för smärtrelaterade tillstånd som påverkar muskler, leder och senor.

Top 5 Eteriska Oljor för artrit

4)Myrra

Myrraolja har också antiinflammatoriska egenskaper och används ofta i kombination med rökelseolja för att behandla ledgångsreumatism. En studie publicerad i Scientific Reports visade att rökelse och myrra är mycket effektiva i behandlingen av inflammatoriska sjukdomar, särskilt när de kombineras.
Apelsin Citrusdofter gör dig mer vaken, och de starka antiinflammatoriska egenskaperna hos apelsinolja har undersökts när det gäller deras effekter för att bekämpa smärta.

Hur man använder eteriska oljor för artrit

Det finns flera sätt du kan använda eteriska oljor för ledgångsreumatism. För att hjälpa till att lindra smärta och inflammation samtidigt som du förbättrar din sömn kan du placera en diffuser vid din säng och sprida eteriska oljor medan du sover. Du kan också gnugga oljan topiskt, när den blandas med en bärarolja, direkt på det område där du känner smärtan. Var försiktig och använd inte för mycket, överdriven användning kan orsaka reaktioner och känslighet. Se till att göra en hudtest innan du använder eteriska oljor regelbundet.

Risker med eteriska oljor för artrit

Använd eteriska oljor sparsamt, både internt och topiskt. Höga nivåer kan orsaka reaktioner och känslighet, så se till att göra en hudtest innan du använder regelbundet. Du bör också vara försiktig om du tar blodtrycksmedicin eller har en befintlig hjärtsjukdom. Tala alltid med din läkare innan du påbörjar någon ny behandling. Det är viktigt att se till att de eteriska oljor du väljer är 100 procent rena. Om du är gravid eller ammar, kontrollera först med din läkare. Medan de flesta oljor är säkra för barn, bör du göra ordentlig forskning och diskutera med din läkare.

Leave a Comment

Scroll to Top