Topp 4 eteriska oljor för akne

Topp 4 eteriska oljor för akne
My project 1 20 Topp 4 eteriska oljor för akne

Kan man använda eteriska oljor för akne? Akne kan orsaka smärtsamma och oattraktiva utbrott i ansiktet, bröstet, ryggen och till och med armarna. När den lämnas obehandlad kan akne leda till nedsatt självkänsla och ärrbildning. De främsta orsakerna till akne inkluderar tilltäppta porer, bakterier, överproduktion av olja och döda hudceller.

Andra faktorer, som hormoner, kost, stress och vissa mediciner, såsom kortikosteroider, androgener, p-piller och litium, kan också försämra akne. Eteriska oljor för akne, såsom lavendel och klarysage, har förmågan att lindra känslor av stress och ångest, bekämpa sömnlöshet och sömnbrist, samt balansera hormonnivåerna.

Topp eteriska oljor för akne

1) Tea Tree

Några fördelar med tea tree-olja inkluderar dess antimikrobiella och svampdödande egenskaper. Över-the-counter acne-behandlingar som innehåller tea tree-olja är nu allmänt tillgängliga, och bevis tyder på att de är ett vanligt val bland personer som självbehandlar sin acne.

För att använda tea tree som en eterisk olja mot akne, tillsätt 2-3 droppar på en ren bomullstuss och applicera topiskt på det drabbade området. Tea tree kan också tillsättas till din dagliga ansikts- eller kroppstvätt – som min ansiktstvätt för ren hud – eller den kan tillsättas till en sprayflaska fylld med vatten och sprutas på ansiktet eller kroppen.

Tea Tree eterisk olja Topp 4 eteriska oljor för akne

2)Lavendel

Lavendelolja har djupa fördelar för din hud på grund av dess antimikrobiella och antioxidativa egenskaper. Den lugnar och näringstillsätter huden – behandlar akne, läker torr hud och minskar synligheten av mörka fläckar och ärr orsakade av akne. Andra fördelar med lavendelolja inkluderar dess förmåga att minska stress och ångest som är associerade med akneutbrott hos vuxna och dess terapeutiska egenskaper som förbättrar din sömnkvalitet och främjar hälsosam och strålande hud.

För att använda lavendelolja för att lindra känslor av stress som kan utlösa produktionen av sebum, sprid 5 droppar av oljan hemma eller applicera topiskt på handlederna, nackens baksida eller tinningarna. Lavendel eterisk olja har också antibakteriella egenskaper och kan användas direkt på huden för att bekämpa akne.

Topp 4 eteriska oljor för akne

3)Clary Sage

En viktig ester som finns i clary sage, kallad linalylacetat, minskar hudinflammationer och fungerar som ett naturligt botemedel mot akne och hudirritationer. Det reglerar också produktionen av olja på huden, en faktor som ofta är förknippad med utbrott. Clary sage hämmar också tillväxten och spridningen av bakterier, lindrar känslor av stress och ångest och stödjer hormonell balans. För att utveckla naturliga botemedel mot ångest och stress, sprid 5 droppar clary sage-olja hemma.

Detta hjälper också mot rastlöshet och sömnlöshet – två tillstånd som är förknippade med akneutbrott. För att döda bakterier som täpper till porerna och orsakar akne, applicera 1-3 droppar clary sage-olja på det drabbade området. Det kan appliceras med en ren bomullstuss eller genom att späda det med jojoba- eller kokosolja och sedan massera blandningen in i huden.

4)Enbär

Enbär eterisk olja har naturliga antibakteriella och antimikrobiella egenskaper, vilket gör den till en av de mest populära naturliga botemedlen mot hudirritationer och infektioner. Det fungerar som ett hem botemedel mot akne och stödjer vacker hud. Den har också avgiftande och stressreducerande egenskaper som skyddar kroppen mot gifter som leder till akne.

En agent som bekämpar akne när den används topiskt är en specifik förening, inklusive alfa-pinen, p-cymen och beta-pinen. (9, 10) Använd Enbär som en eterisk olja för akne genom att applicera 2-3 droppar topiskt på det drabbade området. För känslig hud, späd Enbär med kokos- eller jojobaolja innan topisk applikation.

Hur man använder eteriska oljor för akne?

Topisk användning –

Det bästa sättet att använda eteriska oljor för akne är att applicera 2-3 droppar topiskt på det drabbade området. Dessa oljor är säkra för ren eller direkt applikation, men de kan också blandas med en bärarolja som jojoba- eller kokosolja.

Jojobaolja är också en fördelaktig bärarolja som ökar hudhälsan genom att fungera som en skyddande och rengörande medel. Det är rikt på jod och bekämpar skadliga bakterietillväxten som leder till utbrott. Det kan också påskynda läkningsprocessen och minska hudlesioner.

Ansiktstvätt för klar hud –

Denna ansiktstvätt är full av probiotika för att stimulera huden och döda akneorsakande bakterier. Blanda följande ingredienser: • 1 matsked kokosolja • 3 matskedar honung • 1 matsked äppelcidervinäger • 20 droppar tea tree-olja • 2 kapslar levande probiotika Blanda ingredienserna tillsammans och mixa med en stavmixer. Häll sedan blandningen i en praktisk flaska och förvara den på en sval plats.

Möjliga biverkningar Dessa fyra eteriska oljor mot akne.

Kom ihåg att lite går långt, så att använda 2-3 droppar på huden bör räcka. Om du har känslig hud, späd ut eteriska oljor med en bärarolja innan du applicerar topikalt. Undvik också exponering för direkt solljus när du behandlar acne med eteriska oljor.

UV-strålar kan göra din hud mer känslig och kan leda till hudirritationer eller rodnad. Om användning av någon av dessa eteriska oljor orsakar hudirritation, använd inte den oljan; prova istället en mildare olja som lavendel.

Leave a Comment

Scroll to Top