Top 5 anti-aging eteriska oljor.

anti-aging eteriska oljor
My project 1 20 Top 5 anti-aging eteriska oljor.

Anti-aging eteriska oljor

Det finns många fantastiska användningsområden för eteriska oljor, inklusive att hjälpa till att bekämpa åldrande av huden. Detta är en fördel som de flesta människor letar efter idag och eteriska oljor är ett naturligt men mycket effektivt sätt att åldras långsammare och se yngre ut på en konsekvent basis.
Här är några av de ledande oljorna för pannrynkor, ögonrynkor, munrynkor och alla andra ålderstecken som du kanske försöker minska eller undvika!

De 5 bästa anti-aging eteriska oljor

Jojobaolja
Du har kanske inte hört talas om jojobaolja tidigare, men det är förmodligen en av de mest fuktgivande bärande oljorna för eteriska oljor i hela världen och det gör det på ett förvånansvärt icke-oljigt sätt. Jojobaolja innehåller många fördelaktiga ingredienser, inklusive vitamin E, vitamin B-komplex, kisel, krom, koppar och zink.


Är jojoba den bästa oljan för att minska rynkor? Det gör definitivt denna lista av goda skäl. Jojobaolja är känd för att ha antiinflammatoriska effekter som gör den till ett idealiskt val för att avskräcka hudens åldrande (tänk rynkor och fina linjer). Det är också utmärkt för hudinfektioner och sårläkning.


Jojobaolja är icke-komedogen, vilket innebär att den inte täpper till porerna. Jojobaolja är också rik på jod, vilket hjälper till att bekämpa skadlig bakterietillväxt som kan leda till utbrott. Antioxidanterna som finns i jojobaolja hjälper till att avskräcka fina linjer och naturligtvis sakta ner andra ålderstecken.

Jojobaolja kan också påskynda sårläkningsprocessen, som indikerats i en studie gjord vid Department of Environment and Life Sciences i Italien. Resultaten visade att jojobaolja påskyndar sårläkning och stimulerar kollagensyntes; studien noterade också att jojobaolja hade extremt låga toxiska effekter när den används på huden. (3)

Granatäpplekärnolja
Sök sedan efter granatäpplekärnolja, en annan utmärkt bärande olja för eteriska oljor och till och med en möjlig naturlig behandling för hudcancer. Enligt djurforskning verkar granatäpplekärnolja vara en “säker och effektiv kemopreventiv agent mot hudcancer.” (5) Granatäpplekärnolja är min favoritingrediens för serumreceptet nedan, eftersom granatäpple har använts genom historien för sina många fördelar, och det anses vara en av de bibliska livsmedlen som läker.


Särskilt granatäpplen är förknippade med anti-aging, och den mest kraftfulla formen av granatäpple för anti-aging är dess olja. Du kommer att märka att granatäppleolja har en mörkröd färg, vilket beror på närvaron av fördelaktiga bioflavonoider. Granatäppleoljans bioflavonoider och fettsyror gör den utmärkt för att skydda huden från solskador.

Faktum är att in vitro-forskning till och med visar att granatäppleolja har ett naturligt SPF på åtta, vilket gör den till en utmärkt naturlig solskyddsingrediens. (6) Och det är precis därför jag inkluderar granatäppleolja i mitt recept på hemgjord solskyddsmedel.

anti-aging eteriska oljor

Frankincenseolja
Vad är Frankincenseolja bra för? För det första används den ofta för att minska utseendet på solfläckar och åldersfläckar. Om du har ojämn färg på huden, någon vitaktighet på vissa områden, någon fläckighet eller ojämnhet, är Frankincenseolja den viktigaste ingrediensen som kan hjälpa till att jämna ut hudtonen och hjälpa till att bli av med solfläckar och åldersfläckar.
Frankincense eterisk olja är en kraftfull sammandragande som kan användas för att hjälpa till att minska akneblemmer, utseendet av stora porer och rynkor. Frankincense är också en av de bästa eteriska oljorna för hudåtstramning. Oljan kan användas var som helst där huden blir slapp, såsom på magen, hakan eller under ögonen. Blanda sex droppar olja med en uns av en doftfri olja som jojobaolja och applicera den direkt på huden.

Frankincense eterisk olja 1 1 Top 5 anti-aging eteriska oljor.

Lavendelolja

Letar du efter fler eteriska oljor mot rynkor runt munnen eller någon annanstans på kroppen?

Jag kan definitivt inte lämna lavendel eterisk olja utanför den här listan. Det är förmodligen den olja som mest hjälper till att läka hudsjukdomar, brännskador och skärsår, men det är också bra för att bekämpa åldersrelaterade tecken! Du behöver antioxidanter för att framgångsrikt bekämpa skador från fria radikaler, vilket inkluderar åldersrelaterade tecken som rynkor och fina linjer. Enligt forskning hjälper lavendel eterisk olja kroppen att producera tre av dina kropps mest kraftfulla antioxidanter, glutathion, katalas och superoxiddismutas.


Nyponolja

Detta är definitivt en av de bästa oljorna för rynkor och åldersfläckar. Tillverkad av fröna från rosor, är rosolja en otroligt koncentrerad form av anti-aging godhet. Varför är denna Nyponolja så utmärkt för hudhälsa? Den är packad med så många näringsämnen som är kända för att öka hudhälsan och ha anti-aging effekter.

Nyponolja, även kallad rosfröolja, är en rik källa till essentiella fettsyror (EFAs) inklusive oljesyra, palmitinsyra, linolsyra och gamma-linolensyra (GLA). Dessa EFAs är fantastiska för att bekämpa torrhet och minska utseendet på fina linjer. Nyponolja är också en av de rikaste växtkällorna till vitamin C.

Detta är ett stort plus för anti-aging ansträngningar eftersom vitamin C hjälper till kollagenproduktionen, som tyvärr men naturligtvis minskar när vi åldras. Att lägga till produkter med vitamin C, som Nyponolja, till din skönhetsrutin kan direkt hjälpa till att öka kollagen och försvara sig mot åldersrelaterade tecken.

Leave a Comment

Scroll to Top