Topp 5 eteriska oljor för astmasymtom

eteriska oljor för astmasymtom
My project 1 20 Topp 5 eteriska oljor för astmasymtom

Eteriska oljor för astmasymtom

Astma och allergier går ofta hand i hand, särskilt vid allergisk astma, vilket är astma utlöst av exponering för samma ämnen som utlöser allergisymtom. Det är därför inte förvånande att det finns en stor överlappning mellan väsentliga oljor för allergier och väsentliga oljor för astma.

Vilka är de bästa eteriska oljor för astmasymtom?

Med tanke på dess antiinflammatoriska, antispasmodiska, slemlösande och anti-kongetiva egenskaper har oljor som pepparmynta använts för andningssvårigheter inom traditionell örtmedicin i århundraden och nu visar nyligen forskning att pepparmynta inte är den enda väsentliga oljan som kan hjälpa dig att andas lättare!

5 eteriska oljor för astma

Eukalyptus eterisk olja
Astmisk bronkit är när astma och bronkit uppstår samtidigt. Om du letar efter väsentliga oljor för astmatisk bronkit är eukalyptusolja ett utmärkt val. Eukalyptusolja är känd för att hjälpa till att öppna luftvägarna och förbättra bronkial restriktion. Eukalyptus innehåller det aktiva ämnet citronellal, som har analgetiska och antiinflammatoriska effekter. (3)
Forskning har också visat att inhalation av eukalyptusolja producerar en kall sensation i näsan som hjälper till att förbättra luftflödet.

Pepparmynt eterisk olja
Är pepparmynta bra för astma? Pepparmyntsolja är definitivt ett annat toppval av eteriska oljor för andningssvårigheter. Med sin rensande och livgivande doft används pepparmyntsolja ofta för att rensa lungorna och öppna bronkiala passager.

Eukalyptus eterisk olja Globulus Topp 5 eteriska oljor för astmasymtom

Timjan eterisk olja
Timjan har kraftfulla antiseptiska egenskaper som kan rensa lungorna för en hälsosammare respiratorisk funktion. Om du har astma och kämpar med en extra svårighet att andas på grund av bronkit kan timjanolja verkligen vara användbar.

Ingefära eterisk olja
Ingefära har använts i århundraden för att behandla respiratorisk sjukdom. Ingefärs eteriska olja används ofta som ett naturligt botemedel för astma samt för förkylningar, hosta och bronkit. Forskning har visat att ingefäraextrakt hämmar luftvägskontraktion som kan göra det lättare att andas.

Lavendel eterisk olja
Astma är känt för att förvärras när en person upplever stress eller ångest. Användning av en lugnande eteriska olja som lavendel i kombination med djup andning kan erbjuda viss lindring

Hur man använder eteriska oljor för astma

eteriska oljor för astmasymtom

Aromaterapi

Aromaterapi är den terapeutiska användningen av eteriska oljor från växter (blommor, örter eller träd) för förbättring av fysiskt, emotionellt och andligt välbefinnande.
När det gäller hur man använder eukalyptusolja vid astma är att sprida den i luften ett bra alternativ. Alla de oljor jag nämnde kan användas i en diffusor så att du kan andas in den eteriska oljeberikade luften.


Är oljediffusorer säkra för astma? Kolla med din läkare först, men många experter kommer att hålla med om att oljediffusorer kan användas med försiktighet. Börja med bara ett par droppar olja (er) för att se hur du reagerar. Du kan använda en enskild olja i en diffusor eller kombinera flera oljor för att skapa din egen anpassade blandning.


Andra sätt att använda eteriska oljor för astma genom aromaterapi inkluderar:
• Inhalera oljor genom näsborrarna direkt från en trasa eller från flaskan.
• Blötlägg i ett oljeinfunderat bad.
• Gnid oljor direkt på huden.
• Få massagebehandling som inkluderar användning av eteriska oljor.
• Topisk applikation
• Du kan också använda eteriska oljor för astma topiskt genom att applicera dem på din hud. Pepparmyntsolja och lavendelolja kan appliceras topiskt på bröstet, nackens baksida, tinningarna och fotsulorna. För personer med känslig hud är det bäst att späda ut eteriska oljor med en bärarolja som kokosolja eller jojobaolja innan topisk applicering.

Möjliga biverkningar och försiktighet

Människor reagerar olika på specifika eteriska oljor för astma och på eteriska oljor i allmänhet. Om du behandlas för astma (eller något annat pågående hälsoproblem) eller tar någon medicin, prata med din läkare innan du provar eteriska oljor för dina astmasymtom.

Det är möjligt att vara allergisk mot en eterisk olja, vilket kan utlösa en astmaattack. Använd inte några eteriska oljor som du vet att du är allergisk mot. Starka lukter kan utlösa en astmaattack, så kom ihåg att använda eteriska oljor i mycket små mängder och späda ut dem ordentligt. Du behöver bara en eller två droppar för att uppleva deras fördelar. Att också applicera eteriska oljor på fotsulorna kan vara ett bra sätt att testa möjliga fördelar med oljorna utan att doften överväldigar dig.

Leave a Comment

Scroll to Top