Kalkonstjärtsvamp för att bekämpa sjukdomar

Fördelar med Kalkonstjärtsvamp för hälsan

Kalkonstjärtsvamp kommer från familjen Trametes versicolor, tidigare Coriolus versicolor (eller “molnsvamp”). Den är en av de 100 svamparter som har undersökts för sina medicinska egenskaper.

Kalkonstjärtsvamp växer på döda stockar i skogsmiljöer över hela världen och har fått sitt namn från de bruna och solbruna ringarna som ser ut som en kalkonstjärts stjärtfjädrar. Det är en typ av konsolsvamp, vilket innebär att den bildar tunna, cirkulära strukturer som ser ut som blad.

För att hitta en sådan behöver du förmodligen bara se dig omkring på marken när du befinner dig i ett skogsområde. Även om de har en rad höstfärger som ett spann av kalkonfjädrar, är en av de mest livliga färgerna vanligtvis ljusgrön och är faktiskt alger.

Fördelarna med kalkonstjärt är bland annat att stimulera immunfunktionen och minska inflammation. Den har en lång historia av användning i Asien bland utövare av traditionell kinesisk medicin, som använde formuleringar av kalkonstjärt för att främja allmän hälsa, styrka och livslängd.

Fördelar med Kalkonstjärtsvamp för hälsan

1. Hjälper till att förebygga och behandla förkylning och influensa

Kalkonsvanssvampen har länge varit känd för att avvärja infektioner, inklusive infektioner i samband med förkylning och influensa. Den hjälper ditt immunförsvar att bli mer motståndskraftigt mot sjukdomsframkallande bakterier.

När influensasäsongen börjar närma sig kan du kanske vilja inkludera kalkonstjärt som ett komplement i din kostrurinvägsinfektionn.

Kalkonstjärtsvamp har visat sig modulera immunförsvaret och hjälpa till att bekämpa infektioner, sjukdomar och ohälsa.

2. Kan erbjuda stöd till kemopatienter

Fördelarna med kalkonsvamp kan vara att hjälpa cancerpatienter som genomgår kemoterapi. Den amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten (FDA) har genomfört kliniska försök med ett extrakt av kalkonstjärt som ska intas av patienter med avancerad prostatacancer som genomgår konventionell kemoterapi. Dessutom har man testat hur väl det hjälper kvinnor med bröstcancer i kombination med en vaccinbehandling i hopp om en ny och bättre form av cancerbehandling.

Eftersom kemoterapi undertrycker immunförsvaret är förhoppningen att kalkon svamp bygger upp immunförsvaret så att det bättre kan hantera den svaghet som kemoterapi ofta orsakar. Ett starkare immunförsvar kan hjälpa till att bekämpa dödliga cancerceller, vilket gör kalkonsvanssvampen till ett potentiellt potent cancerbekämpande livsmedel.

3. Kan hjälpa till att bekämpa cancer

I mer än 30 år har medicinska svampar använts som komplement till vanliga cancerbehandlingar i Japan och Kina. De används för olika typer av cancer, bland annat lungcancer, bröstcancer, magcancer och kolorektalcancer.

Det behövs mer forskning för att förstå de verkliga fördelarna med kalkonstjärtsvamp mot cancer, men det finns bevis för att den kan bidra till att avsevärt förbättra överlevnaden, enligt en granskning som gjorts av National Cancer Institute.

PSK, den mest kända aktiva substansen i kalkonsvanssvamp, har studerats på patienter med flera olika typer av cancer och har använts på ett säkert sätt mot cancer i Japan med få rapporterade biverkningar. Studier visar att PSK hjälper till att reparera skador på immuncellerna som orsakas av kemoterapi och stärka immunförsvaret.

Vid sex randomiserade kliniska studier på patienter med lungcancer fann forskarna att patienter som fick PSK förbättrades på ett eller flera sätt, inklusive kroppsvikt, välbefinnande, immunfunktion, tumörrelaterade symtom och längre överlevnad.

En studie som publicerades i Global Advances in Health and Medicine visade att en 83-årig kvinna som diagnostiserats med avancerad, metastaserande inflammatorisk bröstcancer levde ett sjukdomsfritt liv efter att ha använt kalkonsvanssvamp. Även om hon fortsatte med kemoterapi konsumerade hon samtidigt kapslar av kalkonsvanssvamp.

Forskarna tror att immunsvaret från kalkonstjärtsvamp stärkte kvinnans immunförsvar genom att känna igen tumören, vilket ökade effektiviteten av kemoterapin. Detta stämmer överens med forskning som hävdar att medicinska sjukdomsbekämpande svampar som kalkonstjärt, liksom maitake, reishi och Agaricus blazei, kan vara naturliga immunförstärkande och cancerbekämpande behandlingar.

Fördelar med Kalkonstjärtsvamp för hälsan

4. Hjälper till att behandla humant papillomvirus

Svampar, i synnerhet kalkonsvanssvamp, kan hjälpa till att läka infektioner, till exempel en oral stam av humant papillomvirus (HPV). Enligt en studie av 61 patienter med tandköttssjukdomar som testades positivt för oralt HPV visade 88 procent av de 41 patienter som fick både kalkonsvans- och reishisvamp positiva resultat efter bara två månaders behandling.

HPV i munnen kan ibland leda till orofarynxcancer i munnen.

5. Hjälpmedel för matsmältning

Det är mycelet i svampen som kan hjälpa dig att få en smidigare matsmältningsprocess när du kompletterar med turkey tail mushroom. Svampen innehåller perfekta prebiotika som hjälper mikrobiomet.

Det innebär att den kan bidra till tillväxten av de goda bakterierna i kroppen, inklusive acidophilus och bifidobacterium, vilket är ännu mer fördelaktigt för alla som lider av läckande tarmsyndrom. Denna bättre matsmältning kan till och med hjälpa dig att gå ner i vikt.

6. Kan hjälpa patienter med HIV/AIDS

Studier visar att användningen av kalkonsvanssvamp, tillsammans med andra vilda medicinska svampar från Östafrika, kan vara användbar för att behandla patienter med Kaposi sarkom, en hudcancer som ofta drabbar personer med hiv/aids. Samma produkt har också varit till nytta för patienter med hiv/aids även utan sarkom.

Kalkonstjärt har antibakteriella och antioxidativa egenskaper. Därför kan ett extrakt av kalkonstjälksvamp vara till hjälp. Detta extrakt, som kallas PSP, har studerats in vitro och noterats som ett antiviralt medel som kan förhindra replikering av hiv-viruset.

Kalkonstjärtsvamp Näringsinnehåll

På grund av sin förmåga att hjälpa cancerpatienter anses kalkonstjärt vara en av de bäst undersökta svamparna och ligger i topp med andra medicinska svampar, som reishi, cordyceps, ostron och maitake. Många matsvampar innehåller selen, D-vitamin och B3-vitamin, vilket är en del av det som gör dem till starka immunförsvarsstödjare, utöver den näringsrika jorden och det ruttnande material där de lever.

Svamparna livnär sig på detta ruttnande material och andra levande organismer, t.ex. ruttnande stockar, vilket gör dem saprotrofa.

Fördelarna med kalkonstjärt börjar med att den fungerar som en förstärkare av immunförsvaret. De innehåller B-glukaner, en typ av polysackarider, i svampens cellväggar. När de äts ger dessa B-glukaner receptorer i tunntarmsområdet som får den immunstärkande kraften i full kraft.

Denna kraft placerar kalkonsvanssvampen i kategorin adaptogen. Adaptogena örter arbetar för att motstå de många stressfaktorer som vi möter dagligen och ger stöd till immunsystemet och stimulerar energinivåerna. Vanligtvis är adaptogener örtföreningar som finns i t.ex. svampar, rötter, bär, bark och blad.

Dessutom består svamp av komprimerat mycelium, den vegetativa delen av svampen som är fullpackad med näring, till exempel polysackarider, proteiner, mineraler och vitamin B och D. De är också fettsnåla.

Mycelstrukturen är full av nyttiga enzymer, antimikrobiella medel och antivirala föreningar. Faktum är att mycelet är viktigare än du kanske tror eftersom det bidrar till att ge näringsrik jord, något som vår mark ofta saknar, vilket kan hjälpa till att neutralisera gifter i vårt immunförsvar.

Östliga kulturer har vördat svamparnas kraftfulla hälsofördelar i tusentals år. I den klassiska växtbaserade texten “Shen Nong Ben Cao”, som skrevs år 200 e.Kr., diskuteras medicinska svampar för deras helande potential.

I traditionell kinesisk medicin är kalkonsvanssvamp känd som Tun Zhi. Den har använts av utövare av TCM som en immunmodulator som stärker immunfunktionen och bekämpar infektioner. Denna förmåga att stödja hälsan hos både ett underaktivt och överaktivt immunförsvar är unik och uppskattad bland läkare inom traditionell medicin.

Kalkonsvanssvamp är också omtalad för sina potentiella anti-tumörmekanismer och sin förmåga att behandla lungsjukdomar. I Japan har man traditionellt gjort ett renat varmvattenextrakt av odlat svampmycel och använt det som en adjuvant behandling av cancer.

Falsk kalkonstjärtsvamp

Det finns faktiskt en typ av svamp som kallas “false turkey tail mushroom” (falsk kalkonsvanssvamp) eller golden curtain crust (gyllene gardinskorpa) eftersom den är en likadan svamp som kalkonsvanssvampen. Det vetenskapliga namnet på falsk kalkon svamp är Stereum ostrea, och det är en basidiomycete svamp.

Liksom kalkonsvanssvamp har falsk kalkonsvans koncentriska cirklar i många färger, men dessa svampar beskrivs som mer röda än kalkonsvanssvamp. Namnet ostrea betyder faktiskt “ostron” för att beskriva svampens form.

Kalkonsvanssvamp och Stereum ostrea innehåller båda ämnen som hämmar tillväxten av bakterier och svampar. Falsk kalkonsvanssvamp har använts i folkmedicin på grund av dess terapeurinvägsinfektionska föreningar, inklusive sesquiterpener och andra antimikrobiella föreningar.

Kalkonstjärtsvamp Risker och biverkningar

Det är alltid bäst att rådgöra med din läkare innan du använder ett nytt livsmedel i medicinskt syfte, särskilt om du är gravid, ammar eller har något sjukdomsrelaterat tillstånd.

Vilka är biverkningarna av kalkon svamp? Vissa patienter har rapporterat problem med tarmarna, såsom diarré och mörkare avföring, samt mörkare nagelpigmentering.

Om du märker några negativa effekter eller obehag när du äter turkey tail mushroom ska du omedelbart sluta använda den och kontakta din läkare.

Leave a Comment

Scroll to Top