Top 5 viktiga eteriska oljor för allergier

eteriska oljor för allergier
My project 1 20 Top 5 viktiga eteriska oljor för allergier

Eteriska oljor för allergier

En allergisk reaktion börjar i immunsystemet. En allergen är en substans som lurar immunsystemet – vilket får det att tro att allergenen är en inkräktare. Immunsystemet överreagerar sedan på allergenet, som egentligen är en harmlös substans, och producerar Immunoglobulin E-antikroppar. Dessa antikroppar reser till celler som frigör histamin och andra kemikalier, vilket orsakar den allergiska reaktionen

. De vanligaste orsakerna till en allergisk reaktion inkluderar:
• Pollen

• Damm

• Mögel

• Insektsbett

• Djurhud

• Mat

• Mediciner

• Latex

Top 5 viktiga oljor för allergier

En av teorierna som förklarar ökningen av allergier handlar om inflammation, roten till de flesta sjukdomar. Kroppen svarar på ett visst sätt på ett allergen eftersom immunsystemet är i överbelastning. När kroppen redan kämpar med hög inflammation, utlöser vilket allergen som helst en ökad reaktion. Det innebär att när kroppens immunsystem är överarbetat och stressat, skickar en allergen kroppen in i överreaktion. Om immunsystemet och inflammationen i kroppen var i balans skulle reaktionen på allergenet vara normal. Men idag är dessa reaktioner överdrivna och leder till nästa onödiga allergiska reaktion.

Hur bekämpar eteriska oljor allergier?

En av de mest fantastiska fördelarna med eteriska oljor är deras förmåga att bekämpa inflammation och stärka immunsystemet.Eteriska oljor för allergier hjälper till att avgifta kroppen och bekämpa infektioner, bakterier, parasiter, mikroorganismer och skadliga gifter. De minskar kroppens mottaglighet för yttre källor och minskar överreaktionen hos immunsystemet när det står inför en ofarlig inkräktare. Vissa exceptionella eteriska oljor fungerar även för att lindra andningsbesvär och öka svettning och urinering – vilket hjälper till med elimineringen av gifter.

1) Pepparmyntsolja

Att inhalera diffuserad pepparmyntsolja kan ofta omedelbart öppna tilltäppta bihålor och erbjuda lindring till kliande halsar. Pepparmynta fungerar som ett slemlösande medel och ger lindring för allergier, liksom för förkylningar, hosta, sinusit, astma och bronkit. Den har förmågan att utsöndra slem och minska inflammation – en ledande orsak till allergiska reaktioner.

En studie från 2010 publicerad i tidskriften Journal of Ethnopharmacology undersökte effekterna av pepparmyntsolja i trakealringarna hos råttor. Resultaten antyder att pepparmyntsolja är en muskelavslappnande och uppvisar antispasmodisk aktivitet genom att hämma sammandragningar som orsakar hosta

Pepparmynta eterisk olja Top 5 viktiga eteriska oljor för allergier

2) Basilikaolja

Basilikaolja minskar den inflammatoriska responsen från allergener. Den stödjer också binjurarna, som är involverade i produktionen av över 50 hormoner som driver nästan varje kropps funktion. I grunden hjälper basilikaolja din kropp att reagera lämpligt på ett hot genom att skynda blod till din hjärna, hjärta och muskler.

Basilikaolja hjälper också till att avgifta kroppen från bakterier och virus, samtidigt som den bekämpar inflammation, smärta och trötthet. Studier visar att basilikaolja visar antimikrobiell aktivitet och kan döda bakterier, jäst och mögel som kan leda till astma och skador på luftvägarna.

3) Eukalyptusolja

Eukalyptusolja öppnar upp lungorna och bihålorna, vilket förbättrar cirkulationen och minskar symtomen på allergier. Studier har visat att den ger en kall känsla i näsan som hjälper till att förbättra luftflödet. Eukalyptus innehåller citronellal, som har analgetiska och antiinflammatoriska effekter; den fungerar också som en slemlösande medel, vilket hjälper till att rensa kroppen från gifter och skadliga mikroorganismer som fungerar som allergener.

4) Citronolja

Citronolja stöder lymfatisk dräneringssystem och hjälper till att övervinna respiratoriska tillstånd. Studier har visat att citronolja hämmar tillväxten av bakterier och stärker immunsystemet. När den sprids i hemmet kan citronolja döda bakterier och eliminera allergen i luften. Genom att tillsätta 1-2 droppar citronolja till vatten hjälper den också till att balansera pH-värdet. Citronvatten förbättrar immunfunktionen och avgiftar kroppen. Det stimulerar levern och spolar ut gifter som kan leda till inflammation och ett överaktivt immunsystem. Citronvatten stimulerar också produktionen av vita blodkroppar, vilket är avgörande för immunsystemets funktion eftersom det hjälper till att skydda kroppen.

5) Tea Tree-olja

Denna kraftfulla olja kan förstöra luftburna patogener som orsakar allergier. Att sprida tea tree-olja i hemmet kommer att döda mögel, bakterier och svamp. Det är en antiseptisk agent och har antiinflammatoriska egenskaper. Tea tree-olja kan appliceras på huden för att döda bakterier och mikroorganismer; den kan också användas som ett hushållsrengöringsmedel för att desinficera hemmet och eliminera allergener.

Tea Tree Olja: 9 Fördelar med den.

Möjliga biverkningar med eteriska oljor för allergier

När du använder dessa speciella eteriska oljor för allergier, rekommenderar jag inte att du tar tea tree-olja internt; det är bäst att använda tea tree aromatiskt eller topiskt. När du använder någon av dessa oljor topiskt, späd ut med en bärare olja, särskilt när du använder på känslig hud eller på känsliga områden, som under ögonen eller på halsen.

Leave a Comment

Scroll to Top