35 snabba tips för att gå ner i vikt snabbt

tips för att gå ner i vikt snabbt

35 snabba tips för att gå ner i vikt snabbt

1. Planera träningspass

Skriv in träningspass i din dagliga kalender på samma sätt som du skriver in middag med vänner eller det viktiga affärsmötet. Överväg att börja dagen med ett träningspass om du ständigt tycker att det inte finns tillräckligt med tid under dagen för att klämma in ett träningspass.

Att träna på morgonen har en rad olika fördelar: Du får energi under hela dagen, oväntade tidsåtaganden äventyrar inte dina träningsplaner och du är mer benägen att göra hälsosammare val.

 2. Dela upp träningen under hela dagen

Kan du inte avsätta hela 30 minuter eller en timme för träning på en gång? Satsa istället på kortare träningspass under dagen, vilket enligt vetenskapen har liknande fördelar som längre träningspass. Prova en snabb konditionsträning på morgonen, en rask promenad under lunchtimmen och ett styrkepass efter middagen.

3. Låt inte resandet få dina ansträngningar att spåra ur

Att vara borta från din normala rutin betyder inte att dina hälsosamma ansträngningar behöver falla i glömska. Jogga några kilometer på hotellets löpband, spana in en lokal barre-studio och titta in på en lektion, ta en rundvandring i staden, hyr en cykel och utforska, eller gör ett snabbt träningspass på hotellrummet (prova att ta med dig band så att du kan göra dessa enkla övningar med motståndsband).

4. Lägg till variation i din rutin

Håll dina muskler på gissning genom att korsa träningen och prova olika träningspass eller ändra på din vanliga rutin. Studier visar att det är troligare att du håller dig till din dagliga träningsrutin om du byter ut dina träningar, till exempel genom att göra CrossFit, några yogaklasser och gå några promenader/löprundor varje vecka. Om du hatar en aktivitet är det sannolikt mycket mindre sannolikt att du håller dig till den; att träna ska inte vara en syssla, det ska vara något du ser fram emot!

5. Gör det på en budget

Det är lätt att tro att det kommer att bli dyrt att komma i form, men det behöver det inte vara. Förutom utomhusaktiviteter som promenader, löpning och vandring finns det många andra sätt att få ett bra träningspass utan att spendera mycket pengar, till exempel genom att prova YouTube-träningspass eller klasser på billiga community fitnesscenter.

6. Sätt igång med musiken

Det har vetenskapligt visats att om du lyssnar på uppiggande musik under träningen kan du arbeta hårdare och njuta mer av både träningen och musiken.  Allt du behöver göra är att lägga till dina snabba favoritlåtar i en spellista och börja röra på dig.

7. Träning med en grupp

Aktiviteter som gruppträning hjälper dig inte bara att hålla dig ansvarig för att träna en viss tid och plats, det är också ett bra sätt att träffa vänner.  Klasser ger också en möjlighet att prova något nytt i en säker och stödjande miljö. Från löpargrupper till promenader för att gå ner i vikt till cyklinggrupper finns det förmodligen en grupp som är intresserad av samma aktiviteter som du.

8. Skippa vågen

När du försöker gå ner i vikt kan vågen vara bedräglig eftersom den inte tar hänsyn till att du förmodligen lägger till muskler. Och även om ett pund fett fortfarande är detsamma som ett pund muskler, kan du, eftersom muskler är magra och smidiga, tappa centimeter samtidigt som du behåller samma vikt.

För att få en mer exakt bild av hur din kropp förändras kan du istället använda kroppsmåttband för att följa din storlek och dina framsteg.

9. Införliva viktlyftning

Kan viktuppdrag verkligen vara ett av de snabbaste sätten att gå ner i vikt? Kunniga motionärer vet att de bästa träningspassen inte bara innehåller konditionsträning utan även innehåller styrketräning. Att bygga muskler hjälper dig att tappa centimeter runtomkring, håller din ämnesomsättning igång efter att du lämnat gymmet och hjälper dig också att se bättre ut. Forskare har till och med upptäckt att styrketräning kan vara mer fördelaktigt för att minska magfett än aerob träning.

10. Drick mycket vatten

Istället för att oroa dig för uppblåst mage och vattenvikt, inse att vatten faktiskt minskar uppblåsthet och totalvikt. Att dricka vatten håller inte bara fettgifter i rörelse ut ur kroppen, det håller också din ämnesomsättning igång optimalt. Faktum är att en studie från 2013 visade att 14 friska män och kvinnor ökade sin ämnesomsättning med 30 procent efter att ha druckit cirka 16 ounces vatten.

11. Packa dina egna snacks

Skippa automaten och förpackade livsmedel på språng och förbered i stället dina egna hälsosamma mellanmål som du kan ta med dig till jobbet, skolan eller när du är ute och reser. Från äppelchips till en hälsosam smoothie på språng, genom att packa dina egna snacks kan du gå ner i vikt snabbt och samtidigt få de näringsämnen du behöver utan de äckliga konserveringsmedlen från dyra, bearbetade “livsmedel”.

12. Öka ditt proteinintag

Om ditt mål är att gå ner i vikt rekommenderas att du konsumerar halva din kroppsvikt i gram protein per dag (minst). Hur mycket protein per dag exakt? För dem som vill bränna fett och bygga muskler ska du sträva efter att konsumera 0,7 till 1 gram per kilo.

av kroppsvikten. Om du till exempel väger 150 pund bör du få 75-150 gram protein per dag (beroende på dina mål).

Marinkollagen 35 snabba tips för att gå ner i vikt snabbt
1
Kleen Marine Collagen
269 KR

Kleen Marine Collagen pulver är ett hydrolyserat fiskkollagenpulver tillverkat av Peptan®

Kollagen 35 snabba tips för att gå ner i vikt snabbt
2Vi gillar
Närokällan Kollagen Peptider 400 g
279 kr

Kollagen är ett fiberprotein som finns i stor mängd hos alla däggdjur. Kollagen finns framförallt i senor, blodkärlsväggar, ben och i vår hud.

1427 1 35 snabba tips för att gå ner i vikt snabbt
3Vegan
Beauty Greens Collagen Booster Piña Colada
429 kr

Sunwarrior’s Beauty Greens Collagen Booster med biotin och hyaluronsyra.

nordic kings supplements benbuljong front 35 snabba tips för att gå ner i vikt snabbt
4Wow!
Benbuljong Premium – EKO
615 kr

Ekologisk Benbuljong Premium är gjord på de absolut finaste råvarorna från Svenska KRAV-certifierade nötdjur.

13. Få din fyllning av fibrer

Livsmedel med hög fiberhalt hjälper dig att känna dig mätt längre och minska sug efter socker, plus att fiber har visat sig balansera blodsockret, sänka kolesterolet och mycket mer. Den genomsnittliga personen får bara i sig 15-20 gram fibrer varje dag när de borde få 30-40 gram dagligen från en mängd olika fiberrika livsmedel.

14. Ät 90 procent av dina måltider hemma

Vill du veta en hemlighet om hur man går ner i vikt snabbt utan träning? Gör majoriteten av dina egna mellanmål och måltider från hela livsmedel hemma. Börja med att åta dig att göra en måltid om dagen hemma. När du blir mer bekväm i köket kan du öka det antalet.

Spara pengar genom att välja måltider som använder säsongens råvaror och kombinera dina måltider med din lokala livsmedelsaffärs försäljningsblad. Och glöm inte bort resterna. Använd dem för att skapa nya måltider (gör till exempel en wokrätt med överblivet kött och grönsaker) eller ha en veckokväll där alla rester ställs fram och alla i familjen kan äta sina favoriter igen.

15. Förvara hälsosamma mellanmål hemma

Håll skåpen och kylskåpet fyllda med färska, hälsosamma snacks så att de är framme. Prova att tvätta färska frukter och grönsaker och förvara dem i glas eller fina skålar på bänken eller kylskåpshyllan där de syns bäst.

16. Sakta ner!

När du äter snabbt är det lätt att överäta. Det tar ungefär 20 minuter för din mage att registrera att den är mätt. Öva dig i att äta med sinnesnärvaro, tugga långsamt och njuta av matens smak. Denna process ser till att du inte bara konsumerar färre kalorier, utan underlättar också matsmältningen och hjälper din hjärna att komma ikapp din kropp.

17. Handla inte på tom mage

Har du någonsin upptäckt att din mage börjar morra halvvägs genom din shoppingrunda och plötsligt ser de där potatischipsen mycket mer lockande ut än normalt? Den bästa lösningen? Fyll på innan du går när du inte kämpar mot hungerkänslor, vilket gör det mycket lättare att göra hälsosamma val.

18. Gör hälsosamma byten

Att äta rent betyder inte att du måste ge upp dina favoritmaträtter. Tänk i stället på sätt att “hälsosamma” dem själv, vilket innebär att du kan njuta av läcker och hälsosam mat som också tillfredsställer dina begär.

Du kan också ta med dig egen hälsosam mat till sammankomsterna. Oavsett om det är en hälsosam förrätt, ett gott tillbehör eller din favoritdessert som är renare, vet du att det finns minst ett hälsosamt alternativ som du kan fylla på och samtidigt minimera ditt intag av de ohälsosamma alternativen.

Läs: Hur man ökar Leptin (din fettförbrännande knapp)

19. Se upp med portionerna och minska storleken på din tallrik

Försök att minska storleken på din tallrik, eftersom samma portion mat ser ut som mindre mat på större tallrikar, vilket lurar din hjärna att äta mindre.

Är du på en fest med hors d’oeuvres och aptitretare som du bara inte kan tacka nej till? Bestäm dig för att du bara ska äta en typ av bitstor mat och tacka nej till resten. Eller har ditt kontor en pizzafest och lukten av ost är för svår att motstå? Välj en skiva med grönsaker, njut av den och vänd dig sedan bort.

20. Lägg till några fettförbrännande örter

De flesta dieter diskuterar knappt örter, men att lägga till några nyttiga örter till vilken matplantering du än har kan vara precis vad du behöver för att gå ner i vikt snabbt! Studier har visat att örter som cayennepeppar, gurkmeja, kanel och maskros kan alla göra måltiderna godare och kan alla bidra till att främja viktminskning.

tips för att gå ner i vikt snabbt

21. Gör en rening eller avgiftning

Oavsett om det är några dagar eller veckor är det mycket effektivt att göra något som en detox eller Daniel-fastan. Ett annat enkelt sätt att rensa är att börja dricka denna Secret Detox Drink.

22. Gör en bättre frukost

Börja dagen på rätt sätt och ge din kropp bränsle med en rejäl frukost. Det ger dig energi under de första timmarna du är vaken. Eftersom frukosten är dagens första måltid har du dessutom hela dagen på dig att förbränna kalorierna.

23. Drick inte dina kalorier

Krämiga, skummande drycker kanske smakar gott, men de kan innehålla tillräckligt med kalorier för att fungera som en hel måltid – och då tar vi inte ens hänsyn till mängden socker och konserveringsmedel som de innehåller. Gör dina egna hälsosammare versioner i stället. Det finns näringsrika alternativ till de flesta kaloririka drycker, från pumpakryddade latte till kryddad varm äppelcider.

24. Gör små förändringar

Om du desperat försöker lista ut hur du ska gå ner i vikt på en vecka, kom ihåg att detta är ett maraton, inte en sprint. Att ändra alla delar av din livsstil på en gång är överväldigande och bäddar för att misslyckas. Bestäm dig för att göra bara en hälsosam förändring per vecka för att ge dig själv tid att anpassa dig.

25. Meddela dina närmaste om dina avsikter

Det kan hjälpa till att eliminera dåliga känslor som uppstår när du börjar göra olika val. Om du till exempel ständigt tackar nej till middagsinbjudningar med vänner kan de anta att du bara inte är intresserad av att umgås med dem. Förklara i stället att du försöker införa en hälsosam livsstil och att den nya restaurangen inte finns med i dina planer, men att du gärna vill gå på bio eller träffas för att dricka kaffe i stället.

26. Använd sociala nätverk och teknik för att hålla dig ansvarig

Låt folk veta att du kommer att vara med på en löprunda och fråga om någon vill följa med. Dela en selfie efter träningen eller gå med i en onlinecommunity där medlemmarna hejar på varandra. Prova att bära en fitness tracker eller ladda ner en app för att hålla en lista över vad du äter, hur många mil du springer osv.

27. Spåra dina framsteg

Följ dina framsteg från början för att se hur mycket du har åstadkommit. Oavsett om du följer hur många centimeter du har förlorat, för en matdagbok eller för en dagbok om de hälsosamma förändringar du har gjort är det uppmuntrande att se vilket bra jobb du gör. Att föra en tränings- eller matdagbok kan hjälpa dig att se svagheter i din rutin, driva dig själv ut ur en träningsplatå eller lägga märke till vilka situationer som får dig att äta mer eller träna mindre.

28. Skäm bort dig själv!

Om det inte räcker med att veta att din kropp tackar dig för att du har gjort hälsosammare val (och det är okej!), behandla dig själv – men knyt inte dessa “belöningar” till mat. Om du till exempel har tränat fem dagar i veckan under hela månaden kan du köpa en ny tennisracket som du har velat ha eller unna dig en manikyr eller pedikyr.

En fuskmåltid – inte en dag! – är något du också kan behöva då och då för att hålla dig på rätt spår, särskilt när du först börjar vänja dig vid en hälsosammare livsstil. Ibland kan det vara så att en liten fuskmåltid tar luften ur suget och håller veckan på rätt spår, så börja med en fuskmåltid i veckan och trappa gradvis ner.

29. Bli aktiv med vänner

Att omfamna en hälsosam livsstil innebär att du måste skära bort vissa saker som du kanske har tagit för givet, som happy hours efter jobbet med arbetskamrater eller helgbrunch med vänner. Men det finns ingen anledning till att ditt sociala liv behöver bli lidande. Föreslå i stället roliga alternativ, som att ta en ny träningskurs tillsammans, gå på en vandring eller kolla in en spinningkurs.

30. Sätt upp ett mål och gå efter det

Att sätta upp ett mål för din träning ger dig ett specifikt syfte med din träning och tillfredsställelse när du har slutfört det. Oavsett om det handlar om att bestämma dig för att springa din första 10 km,

Om du till exempel lär dig att göra ett huvudstående när du tränar yoga eller klarar 50 armhävningar utan att stanna, kan en utmaning vara precis vad du behöver för att komma ur en trötthet.

31. Sov mer

Kronisk sömnbrist är kopplad till fetma, diabetes med mera. Dessutom är sömnen en viktig tid för att återuppbygga musklerna från din träningsrutin och ge din hjärna en chans att bearbeta och läka. Om du ständigt sover mindre än sju eller åtta timmar per natt kommer din hälsa – och din midja – att bli lidande. Vissa studier tyder på att personer med sömnbrist är mer benägna att välja större portioner mellanmål än de som sover minst åtta timmar på natten. Om du har svårt att sova kan du prova några av dessa helt naturliga sätt att somna.

32. Ta reda på om du är hungrig eller bara uttråkad

En studie från 2015 som publicerades i tidskriften Frontiers in Psychology visade att upplevelser av tristess faktiskt inte bara ökade mängden snacks, utan även mängden ohälsosamt ätande överlag.  Innan du äter något, drick lite vatten och fråga dig själv om du verkligen är hungrig, ta en snabb promenad utomhus eller runt kontoret eller vänta bara i 20 minuter eller så innan du äter.

33. Använd eteriska oljor för att dämpa suget

Ta kontroll över suget på ett naturligt sätt genom att använda eteriska oljor som pepparmint, grapefrukt, ingefära, kanel eller citron. Istället för att konsumera ännu en kaffe eller ett mellanmål kan du du doppa en droppe på handlederna för att öka energin eller lugna hungern.

34. Helgerna räknas också

Vi äter ofta bra och tränar under veckan för att sedan låta helgerna gå överstyr. Om du bestämmer dig för att fredag till söndag inte räknas, kom ihåg att det är nästan halva veckan! Åtag dig att hålla ett liknande schema under hela veckan eller använd den extra helgtiden till din fördel: Försök att göra ett längre träningspass som du normalt inte hinner med, ta med hunden på en extra lång promenad eller vandring eller använd den extra tiden till att förbereda måltider för kommande vecka.

35. Slå inte ner på dig själv

Det bästa att komma ihåg är att inget enskilt beslut kommer att få dina ansträngningar att spåra ur. Om du åt mer än du tänkt dig vid din senaste måltid ska du inte hoppa över de följande, utan i stället välja mättande, proteinrika livsmedel. Kunde du inte träna så mycket som du ville? Kläm in ett 10-minuterspass och påminn dig själv om att göra mer nästa gång du kan.

Försiktighetsåtgärder

Kom ihåg att du inte behöver följa en specifik dietregel helt och hållet, särskilt inte när det gäller dessa förment bästa dietplaner för att gå ner i vikt. Vissa aspekter av en viss diet kanske tilltalar dig medan andra inte gör det. Du kanske till exempel vill vara

Vegetarisk mat en eller två dagar i veckan för att ge din plånbok lite utrymme och uppmuntra din familj att prova en mängd olika säsongsbetonade grönsaker. Eller så kan du minska ditt kolhydratintag under några veckor för att jämna ut dina insulinnivåer och få igång din kost, och sedan övergå till en medelhavsdiet, där fullkorn konsumeras med måtta.

Kostplanering ska inte ses som något man ska följa i några veckor eller månader tills man har nått en målvikt och sedan är det tillbaka till det gamla. Faktum är att det är exakt den anledningen till att forskarna säger att dieter inte fungerar.

I stället bör en dietplan vara en livsstilsförändring, något som du kan hålla dig till eftersom det, till skillnad från att svälta dig själv eller äta konstiga hopkok, är något hållbart. Det sätt du äter på ska få dig att känna dig bäst, samtidigt som du ger din kropp de näringsämnen den behöver så att du kan leva ett långt och lyckligt, hälsosamt liv.

Läs: Hur man ökar Leptin (din fettförbrännande knapp) Periodisk fasta för viktminskning

Leave a Comment

Scroll to Top