Bästa Vitamin C tillskottet

Bästa Vitamin C-tillskottet
Glimja and vitamin Bästa Vitamin C tillskottet

Vitamin C är en viktig vattenlöslig vitamin som spelar en central roll i många aspekter av hälsa.

Naturligt förekommande i en mängd olika livsmedel med höga halter av Vitamin C, såsom frukt och grönsaker, är Vitamin C involverad i proteinomsättning, kollagensyntes och immunfunktion.

Den fungerar också som en antioxidant och hjälper till att förhindra bildning av fria radikaler och skydda mot sjukdom.
Av denna anledning väljer många att använda Vitamin C-tillskott för hudhälsa, bättre immunitet, förbättrad hjärthälsa och mer. Faktum är att vissa till och med vänder sig till Vitamin C för att hjälpa till vid behandling och förebyggande av olika tillstånd, inklusive grå starr, glaukom, högt blodtryck och luftvägsinfektioner.

Fördelar med Vitamin C-tillskott

Främjar hjärthälsa
Studier visar att att ta ett organiskt vitamin C-tillskott kan hjälpa till att stödja hjärthälsan genom att minska flera riskfaktorer för hjärtsjukdom. En översikt från Illinois visade till exempel att tillskott av minst 500 milligram vitamin C per dag kunde minska nivåerna av “dåligt” LDL-kolesterol och triglycerider efter bara fyra veckor. En annan analys i American Journal of Clinical Nutrition visade att vitamin C-tillskott var effektivt för att minska nivåerna av systoliskt och diastoliskt blodtryck hos vuxna med hypertoni.

Ökar järnupptaget
En av de främsta fördelarna med vitamin C är dess förmåga att öka järnupptaget och förebygga problem som järnbristanemi. I själva verket är kombinationen av en järntillskott med vitamin C en av de bästa metoderna för att maximera upptaget av detta essentiella näringsämne. Intressant nog visade en studie att konsumtion av 100 milligram vitamin C tillsammans med en måltid ökade järnupptaget med hela 67 procent.

Rik på sjukdomsbekämpande antioxidanter
Inte bara är vitamin C en viktig vattenlöslig vitamin, den fungerar också som en kraftfull antioxidant i kroppen. Antioxidanter arbetar för att neutralisera skadliga fria radikaler i kroppen, vilket förhindrar celldamage och skyddar mot kroniska sjukdomar. Viss forskning tyder till och med på att antioxidanter kan vara fördelaktiga för förebyggande av tillstånd som hjärtsjukdomar, cancer och diabetes också.

Kan minska risken för gikt
Gikt är en vanlig form av artrit som kännetecknas av smärta, rodnad och svullnad i lederna, särskilt i stortån. Det uppstår när urinsyranivåerna är för höga, vilket orsakar kristallisation i lederna. En av de mindre kända fördelarna med vitamin C-tillskott är dess effekt på urinsyranivåerna och dess potential att förebygga giktattacker. Faktum är att en studie publicerad i Archives of Internal Medicine visade att tillskott av vitamin C var kopplat till en lägre risk för gikt hos män.

Förbättrar hjärnfunktionen
Viss forskning visar att vitamin C-tabletter gynnar hjärnhälsan och stödjer en hälsosam åldrandeprocess. Till exempel har studier faktiskt visat att blodnivåerna av vitamin C tenderar att vara lägre hos personer med demens. Dessutom visade en studie utförd av Utah State University att en hög antioxidantintag från antingen mat eller kosttillskott med vitamin C kunde sakta ner kognitiv försämring hos äldre vuxna. En annan studie i Archives of Neurology visade också att användning av vitamin C-tillskott i kombination med vitamin E var associerat med en lägre risk att utveckla Alzheimer.

Stödjer immunhälsan
Att ta ett kosttillskott med vitamin C kan vara ett enkelt och effektivt sätt att hålla immunsystemet fungerande effektivt. Inte bara har vitamin C visat sig främja snabbare läkning av sår, men det kan också vara fördelaktigt i behandlingen av luftvägsinfektioner som förkylning. En översikt från Schweiz fann att att få tillräckliga mängder vitamin C hjälpte till att minska symtom och förkorta varaktigheten av infektioner i luftvägarna. Vitamin C kunde också minska förekomsten av andra tillstånd, inklusive lunginflammation, malaria och diarréinfektioner.

Dosering av vitamin C
Den rekommenderade dagliga dosen (RDA) för vitamin C varierar beroende på ett antal olika faktorer. Till exempel rekommenderas det att vuxna män och kvinnor får minst 90 milligram respektive 75 milligram vitamin C per dag. Dock behöver kvinnor som är gravida minst 85 milligram, och de som ammar bör konsumera minst 120 milligram. Rökare behöver också cirka 35 milligram mer av vitamin C per dag än icke-rökare.

Vitamin C är en vattenlöslig vitamin, vilket innebär att risken för toxicitet är låg eftersom överskott vanligtvis utsöndras av kroppen. Enligt en studie publicerad i American Journal of Clinical Nutrition anses doser upp till 2 000 milligram per dag vara säkra för de flesta vuxna.

Men även om många kosttillskott innehåller mycket höga mängder av vitamin C är det bäst att hitta en produkt som innehåller en vitamin C-dos närmare RDI. När den kombineras med en hälsosam, välbalanserad kost rik på matvaror som innehåller vitamin C, så ser man till att man tillgodogör sig sina behov av denna viktiga vitamin.

Bästa Vitamin C-tillskottet: Vi gillar…

658010113816 1024x1024 1 Bästa Vitamin C tillskottet
1Vi gillar
Vitamin Code Raw C-vitamin 
179 kr

Vitamin Code C-vitamin är ett komplett matbaserat C-vitamin tillskott tillverkat av råa näringsämnen – med alla sina hjälpfaktorer intakta.

1738 1 Bästa Vitamin C tillskottet
2
NÄROKÄLLAN
Liposomal C-vitamin 
279 kr

Liposomal C-vitamin är ett potent, flytande C-vitamin tillskott av högsta kvalité.

dr mercola premium supplements liposomalen vitamin c 1000 mg 60 licaps kapseln b2e Bästa Vitamin C tillskottet
3
Dr Mercolas liposomal c-vitamin
569 kr

Dr Mercolas liposomal c-vitamin innehåller fosfolipider som hjälper till att skydda C-vitaminet och transportera in det i kroppen.

692 Bästa Vitamin C tillskottet
4
Aurora Mega-Liposomal C-vitamin
489 kr

Product Features

Hur man väljer den bästa vitamin C-tillskottet

Så vad är det bästa vitamin C-tillskottet, och hur kan du vara säker på att du verkligen får en högkvalitativ produkt som är värd prislappen?

Många väljer att välja ett hela-mat vitamin C-tillskott. Detta innebär att vitamin C utvinns från riktiga matkällor. Vissa anser detta vara den bästa formen av vitamin C-tillskott eftersom det anses optimera absorptionen i kroppen.
Kom ihåg att alltid köpa från en pålitlig återförsäljare och noga granska konsumentrecensionerna för att hitta de bästa varumärkena av C-vitamintillskott. Förutom att läsa några av de bästa recensionerna av C-vitamintillskott, se också till att kontrollera ingrediensetiketten. Idealt sett bör ett högkvalitativt, äkta C-vitamintillskott vara fritt från fyllmedel, tillsatser och konserveringsmedel för att säkerställa att du får mest valuta för pengarna.

Fördelar med vitamin A

Biverkningar och försiktighetsåtgärder
Trots de många fördelarna med detta kraftfulla mikronäringsämne finns det också några biverkningar av vitamin C-tillskott som måste beaktas. Även om tillskott vanligtvis är säkra när de används enligt anvisningarna, kan höga doser orsaka problem som diarré, illamående, kräkningar, magkramper och huvudvärk. Att ta vitamin C-tillskott kan också öka utsöndringen av oxalat i urinen, vilket kan öka risken för njursten.
Eftersom vitamin C ökar upptaget av järn bör du rådfråga din läkare innan du börjar ta tillskott om du har några tillstånd som påverkar järnmetabolismen, såsom hemokromatos. Med dessa tillstånd kan intag av vitamin C potentiellt orsaka att järn ansamlas i kroppen och skada organen.
Slutligen, kom ihåg att tillskott bör användas som ett komplement till en balanserad kost och hälsosam livsstil och inte ses som en snabb lösning för bättre hälsa. Om du vill behandla eller förebygga en specifik hälsotillstånd, prata med en betrodd hälso- och sjukvårdsprofessionell innan du börjar ta tillskott.

Leave a Comment

Scroll to Top